Bergens Tidende

Helstad føler seg beaeret

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no

Mannen som skjøt Brann til seriegull ble perpleks da han fikk vite plassering­en sin på BTs 110-liste.

Tre ganger toppscorer i Eliteserie­n for Brann. Flest seriemål for Brann gjennom tidene. Toppscorer i 2007 da han skjøt Brann til seriegull med 22 mål. Solgt to ganger for betydelige millionbel­øp til utlandet.

Det er begrunnels­en for å kåre Thorstein Helstad til den største nålevende Brannspill­eren og som den nest største Brann-spilleren gjennom klubbens 110 år lange historie.

Helstad er nå bosatt i Oslo, men har fulgt BTs kåring av klubbens 110 største spillere med interesse. Likevel ble han absolutt satt ut da han fikk kjennskap til sin egen plassering.

– Hva sa du nå? Daeven, da! For en aere!

Helstad innser at 1.-plassen mer eller mindre gir seg selv. Men, han mener i oppriktigh­et at det er rikelig med andre kandidater til pallplasse­ne i kåringen.

– Å vaere nummer to i det selskapet der ... Det må jeg si. Takk!

Det er Brann-fansen som skal takke. Helstad var en helt avgjørende del av mannskapet som i 2007 hentet gullet hem. Han scoret i nesten hver kamp i snitt den sesongen. Slik han også gjorde for Brann da sølvet ble innkassert i 2000 – og året etter.

– Gullet med Brann står som det øverste for meg. Jeg vant også med Rosenborg, og vi vant serie, cup og supercup med Austria Wien. Men jeg må si: Fra første dag i Bergen ble jeg utrolig godt mottatt av både klubben og bergensern­e. Jeg trivdes hele tiden, og jeg fikk tillit. Det hjalp meg mye.

Han ler litt av den godlynte kritikken han til stadighet blir møtt med av Brann-fansen:

– Det forekom jo at jeg gikk i offside, hehe. Det får jeg høre ofte. Men greien er jo at jeg alltid har ment at en spiss skal vaere mest mulig på motstander­nes halvdel og oftest mulig inne i 16-meteren. Motstander­ne gjorde det de kunne for å smette ut og sette meg i offside. Mange ganger lyktes de. Men så var det gjerne den ene gangen de ikke fikk det til, da ...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway