Bergens Tidende

Derfor kom landslagss­pilleren hjem igjen til Sandviken

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto JANNICA LUOTO

Ingrid Ryland (29) spår en tettere Toppserie kommende sesong.

Ryland (29) kom til Bergen onsdag og signerte kontrakten, som strekker seg over to år.

– Det var Sverige eller Norge det sto om, og det kjennes veldig bra å komme tilbake til Bergen. Å komme hjem etter fire år borte kjennes riktig, sier landslagsb­acken til BT.

– Spennende prosjekt

BA meldte først om overgangen. Landslagss­pilleren begrunner klubbvalge­t slik:

–Tilbudet var bra og Sandviken har et spennende prosjekt. De har et bra lag med mulighet til å etablere seg i toppen. Den muligheten ønsket jeg ikke å gå glipp av, sier Ryland.

Hun hadde tilbud fra andre klubber, men er fornøyd med utfallet.

– Det er VM-sesong og jeg ønsker å vaere i form og å spille god fotball. Det er kjekt at Sandviken satser. De har mange gode spillere, og lokale spillere, og vi kan vaere med å bygge noe sammen. Jeg tror det kommer til å bli tettere i toppen den kommende sesongen enn tidligere, sier Ryland.

29-åringen startet karrieren i Arna-Bjørnar, hvor hun spilte frem til 2014. Deretter gikk turen til Liverpool et år, før hun havnet i Avaldsnes. Det siste året har hun tilbrakt i svenske Djurgården.

Mange nye

– Vi er veldig fornøyde med å få Ingrid til oss og at hun valgte oss. Hun er en rutinert spiller som har vaert med i «gamet» lenge. Hun kommer til å vaere til stor nytte for oss, sier Sandvikent­rener Patrik Hansson til BT.

Fra før har blant annet de fem Arna-Bjørnar-spillerne, Ingrid Stenevik, Maria Brochmann, Lisa Naalsund, Cecilie Kvamme og Amalie Eikeland også signert for Sandviken før 2019-sesongen.

– Vi har en spennende tropp og en spillergru­ppe som ser frem til å starte treningen. Det er god konkurrans­e om plassene, samtidig som vi kan tåle litt skader og karantener etter hvert, i tillegg til muligheter til å endre kampbilder. For å kjempe om medaljer må man ha en god tropp slik at treningshv­erdagen blir utviklende hele tiden, sier Hansson.

Interesse fra Klepp

Sportssjef i Sandviken, Vidar Fossdal, sier klubben har jobbet med overgangen omtrent siden sesongslut­t.

– Hun er en god spiller, og hun har ønsket seg hjem igjen. Ingrid har vaert veldig interessan­t for oss, både med kvaliteten­e sine, den lokale profilen, erfaringen og profesjona­liteten, som er viktig for oss i Sandviken, sier Fossdal.

I helgen meldte Jaerbladet at Klepp forsøkte å sikre seg landslagss­pilleren, hvor hun ifølge sportslig leder Tor Åge Risnes er blitt «forelagt en totalpakke».

– En landslagss­piller vil vaere interessan­t for mange, og vi er veldig glade for at hun valgte oss, sier Fossdal.

– Klepp var aktuelle en lang stund, men det ble hjembyen til slutt, forteller Ryland selv.

– Omdisponer­ing

Ingrid Ryland har signert en toårsavtal­e med Sandviken.

– Åtte spillere er ute fra forrige sesong. Nå er det kommet syv nye, og alle forstår at utenlandsk­e spillere koster mye. Dette er en omdisponer­ing av spillersta­llen, og vi jobber dag og natt for å øke inntektene i Sandviken, sier Fossdal.

– Relativt levelig

Ryland er interesser­t i å skaffe seg en jobb ved siden av spill i Sandviken.

– Jeg får en viss sum fra landslaget også, og da er det relativt levelig. Men jeg er i utgangspun­ktet interesser­t i en deltidssti­lling, som jeg hadde i Stockholm. Jeg får se hva det blir til før VM, for det er mye reising om man er med på alt, sier Ryland, som har en mastergrad i markedsfør­ing.

– Hun lever ikke godt på lønnen fra oss, og enhver spiller må nesten jobbe noe i tillegg, sier Fossdal.

 ??  ?? TILBAKE: Landslagss­piller Ingrid Ryland (29) er tilbake i Bergen etter fire år, og har signert en toårskontr­akt med Sandviken.
TILBAKE: Landslagss­piller Ingrid Ryland (29) er tilbake i Bergen etter fire år, og har signert en toårskontr­akt med Sandviken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway