Bergens Tidende

Eirik H. Johansen

-

Født: 12. juli 1992

Fra: Nøtterøy

Posisjon: Keeper

Høyde: 200 cm

Klubb: Brann

Tidligere klubber: Teie, Manchester City, Scunthorpe (lån), New York City, Wilmington Hammerhead­s (lån), Sandefjord.

Andrea Pirlo førstelags­fotball få. Så på nyåret var han på utlån til Scunthorpe og fikk noen kamper der.

Da han returnerte til City, hadde Mancini og hans trenerteam fått sparken. Manuel Pellegrini var mannen han nå måtte forholde seg til.

Det var ikke like enkelt.

– Jeg fant ikke helt tonen med de nye keepertren­erne. I tillegg var jeg mye skadet, så jeg fikk ikke vist meg frem skikkelig, forklarer Johansen.

Han spilte for reservelag­et ut året, og dro hjem til familien på Nøtterøy. Han ble lånt ut til Sandefjord i 1.-divisjon, med et mål om å finne tilbake fotballgle­den.

New York, New York

Og den fant han, etter en god sesong i Norge, men fremtiden i Manchester så han fortsatt ikke lyst på. Han måtte videre.

– Linken mellom Manchester City og New York City er tett, så da amerikaner­ne var på treningsle­ir hos oss, lurte de på om jeg ville trene med dem i en uke. Det ville jeg jo. Og så ble jeg bare med en uke til, sier Johansen.

Treningene var så vellykkede at han avsluttet kontrakten med Manchester City og flyttet til USA – der han ble lagkamerat med norskameri­kanske Mikkel «Mix» Diskerud. Og etter hvert fotballiko­nene David Villa, Andrea Pirlo og Frank Lampard.

– Presset på laget var stort, for dette var jo deres første sesong noensinne. Så jeg fikk ikke sjansen, forklarer Johansen.

Sesongen ble mislykket både for ham og laget. Manageren fikk sparken. Patrick Vieira, som hadde trent Johansen på Citys reservelag, tok over.

– Jeg gjorde det bra i den sesongoppk­jøringen, men de fikk plutselig muligheten til å hente en amerikansk landslagsk­eeper (Sean Johnson) på billigsalg. Da ble det tøff konkurrans­e, og jeg fikk få kamper, sier 26-åringen fra Nøtterøy.

Fortsatt kontakt med Pirlo

Så, i 2017, avsluttet han kontrakten med New York City og dro hjem for å bli førstekeep­er i Sandefjord igjen. Der har han de to siste årene gjort det godt nok til å bli tatt ut i en landslagst­ropp, og nå, i januar 2019, bli hentet av Brann.

– CV-en min ser bra ut på mange måter, men jeg har ikke spilt så mange kamper. Likevel har jeg fått oppleve helt utrolig mye. Om jeg hadde valgt noe annet for å få spille mer, hadde jeg ikke fått de opplevelse­ne, sier Johansen.

– Ville du gjort noe annerledes?

– Jeg kunne sagt tydeligere ifra. Jeg tenker at det kunne gått bedre om jeg hadde fått noen muligheter. Jeg føler jeg har gjort meg fortjent til det, egentlig, men jeg er ikke typen som gjør mye ut av meg. Jeg er profesjone­ll og fokusert, en som ikke roper høyt om ting. Jeg har tro på at det gir meg mer til slutt, sier den ferske Brann-keeperen, som fortsatt har kontakt med italienske Pirlo.

– Vi spilte mye golf sammen der borte. Han, noen italienske kompiser og «Mix» har faktisk en årlig golftur, som jeg ble invitert med på i fjor, men det passet ikke.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway