Bergens Tidende

Underlig

-

under OL på Lillehamme­r? skyter Kjetil Grimsby Haarr, bookingans­varlig på Underlig, plutselig inn.

Storkonser­tenes tidsalder

– Det var jeg som delte ut medaljene ... nei da. Men jeg var produksjon­sleder for premieutde­lingene – det var mine folk som sørget for at Norge fikk alle de gullene. Jeg var også produksjon­sleder for åpningen av Gardermoen, sier Larsen.

Han har hatt ansvaret for flere store arrangemen­ter, blant annet konserter. Og en av dem er blitt omtalt som svaert viktig for Bergen som konsertby. Det var da Bob Dylan inntok Nygårdspar­ken og Bergen i 2001.

– Det var en fra Moldejazz som ville ha meg til å booke bandet Dubliners til Bergen. «Hva skal jeg med Dubliners?» spurte jeg. «Gi meg Bob Dylan», så skal jeg vurdere det. Og det var det han gjorde, sier Godthard Larsen.

I 2001 var det slett ikke vanlig at artister av Bob Dylans størrelse kom til Bergen. Det var ikke før rundt fem år seinere at Bergen Live for alvor begynte å arrangere storkonser­ter på Koengen. Bergen Live-sjef, Frank Nes, har beskrevet Dylankonse­rten i Nygårdspar­ken som uhyre viktig for Bergen.

– Det er ikke tvil om at Bob Dylan brøt en forbannels­e som hang over Bergen. Den gikk ut på at Bergen som kulturby var for usentral, og at det var for kostbart å frakte utstyr over fjellet til store arrangemen­ter i Bergen, sa Nes til BT i 2011.

Og det var altså Godthard Larsen som sto bak det hele.

– Holder på til jeg ikke orker mer

Han arrangerte også en Bryan Adams-konsert i Bergenshal­len, men så ga han seg med storkonser­ter.

– Jeg liker meg egentlig bedre i mindre formater. Små, intime scener, der du kan oppleve noe nytt og spennende, sier Larsen.

Og det er det Larsen håper det nye stedet Underlig skal bli. En ny scene der man kan oppleve alt mulig – en slags videreføri­ng av Chagall.

– Det er tre ting jeg ikke takler. Musikaler, rap og DJ-er som spiller altfor høyt. Ellers mener jeg vi kan ha plass til alt her, sier Larsen.

– Det kan vaere jeg prøver å snike inn noe rap bak ryggen på Godthard, ellers er jeg enig, sier bookingans­varlig Kjetil Grimsby Haarr.

Selv om Godthard Larsen bikker 70 seinere i år, har han ingen planer om å gi seg i kulturog utelivsbra­nsjen.

– Jeg kommer til å drive med dette helt til jeg ikke orker mer. Og jeg holder nok ut noen år til, sier Godthard Larsen.

 ?? FOTO: VEGAR VALDE ?? Underlig er en konsertsce­ne og et utested i Bergen.Stedet ligger i Valkendorf­sgaten, i et lokale som tidligere huset stedet Jovial, og før det igjen Scotsman.Stedet skal drives av Godthard Larsen sammen med Reshad Eiyad, som også driver steder som Allmuen og Natt.Kjetil Grimsby Haarr, blant annet kjent fra bandet Fjorden Baby!, skal vaere bookingans­varlig på Underlig.Stedet åpner mandag 14. januar, da Voksne Herrers Orkester inntar scenen. HOTELL UNDER FESTSPILLE­NE: Godthard Larsen har ofte tatt inn på hotell under Festspille­ne. Her ligger han i samme seng som kompisen Pelle Gustavsen, mens forfatter Stig Holmås sitter og leser for dem.
FOTO: VEGAR VALDE Underlig er en konsertsce­ne og et utested i Bergen.Stedet ligger i Valkendorf­sgaten, i et lokale som tidligere huset stedet Jovial, og før det igjen Scotsman.Stedet skal drives av Godthard Larsen sammen med Reshad Eiyad, som også driver steder som Allmuen og Natt.Kjetil Grimsby Haarr, blant annet kjent fra bandet Fjorden Baby!, skal vaere bookingans­varlig på Underlig.Stedet åpner mandag 14. januar, da Voksne Herrers Orkester inntar scenen. HOTELL UNDER FESTSPILLE­NE: Godthard Larsen har ofte tatt inn på hotell under Festspille­ne. Her ligger han i samme seng som kompisen Pelle Gustavsen, mens forfatter Stig Holmås sitter og leser for dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway