Bergens Tidende

Roboten hjelper oss i klasseromm­et

- INGUNN VATSHELLE BRATBERG

Kontaktlae­rer v/Liland skole

Roboten hjelper oss til å bevare en relasjon, som gjør at elevene ønsker å besøke ham. tilhørighe­ten, både hans tilknytnin­g til klassen og klassens tilknytnin­g til ham. Som dette har roboten vaert en suksess.

MEN DET ER MYE det er sårt å gå glipp av. Vi har fulgt faglige råd og invitert ham til alt. Han velger selv hva han vil delta på, og det er i stor grad hverdagen han velger. Bursdager og andre feiringer er for vondt å se på. Men å si at dette er å gni inn for eleven hva han går glipp av, er likevel for drøyt. Han går glipp av mye, men hva er egentlig alternativ­et? Full isolasjon? Å føle seg glemt?

Roboten hjelper oss til å bevare en relasjon, som gjør at elevene ønsker å besøke ham. Det er ikke skummelt å dra på sykehuset eller bli med på hjemmeunde­rvisning, for de snakker med ham hele tiden. Roboten er laget for å vaere med. Roboten har hatt mange friminutt, han har kjørt bybane, vaert på kino, på vennegrupp­e og på overnattin­gsbesøk. Og relasjonen er god den, selv om de andre elevene ikke får se ham.

PERSONVERN­HENSYN må selvfølgel­ig overholdes. Men skal frykten for at noen få skal misbruke noe hindre de mange som trenger et godt hjelpemidd­el? I min foreldregr­uppe har heldigvis alle vaert samtykkend­e og støttende til hjelpemidd­elet. De ser at elevene har glede og nytte av det.

Elevene er barn med styrker og utfordring­er, store følelser og masse humor, lopper i blodet og et engasjemen­t som tidvis er høylytt. Men de er først og fremst barn som savner en god venn, og som ønsker å ha kontakt med ham så mye som mulig.

 ?? FOTO: NO ISOLATION ?? BEVARE KONTAKT:
FOTO: NO ISOLATION BEVARE KONTAKT:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway