Bergens Tidende

Flere ferger kansellert

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no

Flere fergeavgan­ger mellom Halhjem og Sandvikvåg måtte innstilles søndag kveld.

Det dårlige vaeret skapte nye problemer for selskapet Torghatten Nord på strekninge­n mellom Halhjem og Sandvikvåg søndag. Flere av avgangene ble kansellert­e.

– Vi har kansellert en del på grunn av vaer, bekreftet direktør i Torghatten, Torkild Torkildsen.

Dårlig vaer

Søndag ettermidda­g var det faktisk ruskevaer med mye vind på strekninge­n. Gjennom uken har Torghatten Nord fått mye kritikk for å kansellere flere avganger på grunn av dårlig vaer, selv når det ikke har vaert noe spesielt dårlig vaer å melde.

Torghatten Nord tok over driftsansv­aret for fergesamba­ndet fra Fjord1 ved nyttår, og har hatt problemer med fergene de har brukt på strekninge­n.

I kontrakten deres har de bestemmels­er om bøter ved kanselleri­nger.

– Men kanselleri­nger som skyldes vaeret er ikke gjenstand for bøter, sa direktør Torkild Torkildsen i rederiet til BT tirsdag.

Får bøter

Den uttalelsen fikk en kontant reaksjon fra Statens vegvesen, som mente selskapet ikke kunne bruke vaeret som grunn for å slippe unna bøter.

– Det må vaere ekstremvae­r, og det var det ikke tirsdag, sa Anders Saeternes, fagkoordin­ator for ferger i Statens vegvesen til BT.

Søndag ettermidda­g hadde veivesenet fått oversendt oversikt over hvilke avganger som faktisk gikk. De hadde imidlertid ikke fått beskjed om hvor mange kanselleri­nger det var snakk om. På veikontore­t konstatert­e de at det var flere kanselleri­nger, men de hadde ikke fått tilbakemel­dinger om køproblema­tikk. I Facebook-gruppen «Fergefart i Hordaland» ble det meldt at det var flest biler på Sandvikvåg-siden søndag kveld.

Vinden skapte også trøbbel for danskebåte­n da den skulle dra fra Bergen tidligere søndag.

 ?? FOTO: ALICE BRATSHAUG ?? «BASTØ II»: En av fergene på Halhjem–Sandvikvåg.
FOTO: ALICE BRATSHAUG «BASTØ II»: En av fergene på Halhjem–Sandvikvåg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway