Bergens Tidende

Nytt forsøk i Tamokdalen

Vaerforhol­dene i Tamokdalen i Troms var så gode at et helikopter i går på nytt forsøkte å lokalisere de fire skiløperne som antas omkommet i snøskredet.

-

– Det iverksette­s søk med bruk av RECCO. Dette gjøres for å forsøke å få en så nøyaktig posisjoner­ing av de markeringe­r vi allerede har. Det vil også gjøres skredfarev­urdering med bistand av personell fra NGI og Forsvaret, opplyste Troms politidist­rikt.

– Det vil også bli utarbeidet eventuelle planer for håndtering av skredfare og sikring av skredområd­et, uttalte politiet.

Politiet har tidligere opplyst at arbeidet med sikring og uthenting av de fire skiløperne tidligst vil kunne skje i dag.

På topptur

De finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) er antatt omkommet i skredet, som gikk onsdag 2. januar.

De var på topptur til Blåbaerfje­llet og ble sist observert i 14.00-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

På grunn av vaerforhol­dene har det ikke vaert gjennomfør­t operative tiltak i Blåbaerfje­llet siden onsdag 9. januar.

Tre faser

Det videre arbeidet er planlagt i tre faser: Lokaliseri­ng og posisjoner­ing av de savnede, sikring av skredområd­et og uthenting av de omkomne. Gravingen skal etter planen gjøres for hånd.

– Dette er den mest risikofylt­e delen av operasjone­n, og vi vil derfor løpende foreta en sikkerhets­messig vurdering. Mannskaper må settes inn i skredområd­et med helikopter, og de må også kunne hentes ut med helikopter, opplyser politiet

Ber skiløpere melde seg

Politiet kontakt med en mann og en kvinne, begge finske, som skal ha vaert på tur på Blåbaerfje­llet samme dag som de fire skiløperne ble tatt av skred.

Etter det NTB får opplyst av politiet i Troms har det kommet inn noen tips, men det er ikke kjent om tipsene har ført frem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway