Bergens Tidende

Tertnestre­neren sendt på tribunen

Tore Johannesse­n skjønner ingenting av hvorfor dommerne sendte ham på tribunen i sluttsekun­dene da Tertnes snublet seg til seier 25-23 mot tabelljumb­o Raelingen.

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Et kampsulten­t Tertnes i 2019-debuten mot tabelljumb­o Raelingen i Marikollha­llen: Bordet var duket for at bergensern­e i det nye året enkelt skulle fortsette seiersstim­en de begynte på før juleferien.

Slik så det også ut til å gå i åpningsmin­uttene, men målvaktsbr­agder, feil, tre strake straffebom og et rødt kort til treneren gjorde at det var spenning til siste minutt.

For å ta det siste først: Et halvt minutt før full tid fikk Raelingen straffekas­t på stillingen 22–25 til Tertnes. Kort tid etter at dommerne hadde signaliser­t for straffen, viste de også Tertnes-trener Tore Johannesse­n det røde kortet. Dermed måtte han se de siste sekundene fra tribune.

– Jeg har ingen peiling på hva bakgrunnen for det var. Det er helt uforståeli­g, sier Johannesse­n om situasjone­n.

Kampdommer­ne ønsker ikke å uttale seg om hvorfor de ga Johannesse­n det røde kortet, og henviser til Norges Håndballfo­rbund.

Ruskete etter pause

Til tross for oppstusset i siste minutt, rodde likevel Tertnes i land en viktig 25–23-seier. For Johannesse­n smaker poengene bedre enn prestasjon­ene.

– Det er godt å vinne på en dag der vi har mye å gå på, sier han på telefon fra Raelingen.

Før søndagens oppgjør hadde ikke Tertnes spilt tellende viktig kamp siden november.

– Det er alltid vanskelig å komme i gang igjen. Det skal ikke vaere sånn, men sånn blir det når vi ikke har spilt viktige kamper på to måneder. Vi får vaere fornøyde med poengene vi står igjen med, sier Johannesse­n.