Solskjaer besto testen

Bortemøtet med Tottenham på Wembley ble beskrevet som Ole Gunnar Solskjaers syretest som manager. Hanbesto testen som Manchester United-manager med glans.

- ERLEND NESJE erlend.nesje@aftenposte­n.no

Etter Premier League-seire mot Cardiff, Huddersfie­ld, Bournemout­h og Newcastle, ventet endelig et topplag for Solskjaer.

Manchester United vant 1–0 etter scoring av Marcus Rashford og et halvt dusin enorme redninger fra keeper David de Gea.

– Ole har gitt oss positivite­t. Vi spiller veldig bra nå. Vi er virkelig sterke. Vi vet hvordan vi skal kontroller­e kampene og skape sjanser. Dette er det ekte Manchester United, sa De Gea til Sky Sports etter kampslutt.

Dermed ble møtet med Wembley en stor fest for Ole Gunnar Solskjaers menn.

– Andreomgan­gen var tøff, men det er lov å ha en god keeper, sa Solskjaer til TV 2 etter kampen.

Han besto den første av mange store tester. Og spekulasjo­nene om han får United-jobben på permanent basis vil neppe bli faerre.

– Vi skal bare fortsette. Det går bra akkurat nå. Vi har gode spillere - og da får du resultater, sa Solskjaer.

Paul Pogba slo pasningen som sendte Rashford gjennom. Franskmann­en har hevet seg mye under Solskjaers ledelse.

– Jeg nyter å spille fotball nå. Jeg liker å angripe mer - jeg måtte forsvare mye tidligere, og det er ikke min beste ferdighet. Dette er min posisjon, sa Pogba i intervju med Sky Sports.

Ville angripe fra start

Solskjaers kampplan i hans store syretest som manager var å angripe med balanse, uten å bli naive.

Han plasserte kraftspiss­en Romelu Lukaku på benken. Solskjaer ville ha fart og bevegelser på topp i en kamp mange hadde enorme forhåpning­er til.

Det ble intenst, åpent og spennende på mektige Wembley. Kampen levde, begge lag ville angripe, spillet bølget frem og tilbake, og dermed ble det etter hvert også mye rom og sjanser til begge lag.

Det var en morsom seanse på Wembley.

Harry Kane trodde han sendte Tottenham i ledelsen etter 31 minutter. Det trodde også 80.000 Spurs-supportere som hadde benket seg på engelsk fotballs storstue. Men Englands landslagsk­aptein var i offside og målet ble annullert.

Praktfullt av Pogba

Manchester United satte Tottenhamf­orsvaret på store prøver. Hjemmelage­t var stadig ubekvemme mot et hurtig og direkte United-lag. De så rett og slett skarpe ut.

På overtid i første omgang ble Tottenham straffet av Solskjaers lag. United kontret, midtbanema­estro Paul Pogba fant Marcus Rashford med en pasning i verdenskla­sse.

Rashford var alene gjennom. Fra noe skrå vinkel plasserte han ballen i keeper Hugo Lloris’ lengste hjørne.

1–0 til United. Solskjaer reiste seg fra bortebenke­n på Wembley, hyttet med neven, og var naturlig nok meget fornøyd.

Praktredni­nger av David de Gea

Hadde Tottenham noe å svare med?

Å, ja.

På de fem første minuttene av andre omgang burde de scoret både én og to ganger. Men David de Gea viste hvorfor han er en av verdens beste keepere.

Først reddet han en avslutning fra Kane med en gnistrende benparade. Rett etter kastet han seg og reddet en heading fra Dele Alli.

Solskjaer satt rolig i lange perioder på Uniteds benk. Tottenham-boss Mauricio Pochettino vandret hvileløst rundt i teknisk sone. Ante vi bekymring i argentiner­ens ansikt?

Minuttene fløy, David de Gea fortsatte å storspille, Pochettino måtte innse tapet mot mannen mange tror han skal erstatte til sommeren.

?? FOTO: MATT DUNHAM, AP/NTB SCANPIX ?? NY SEIER: Marcus Rashford sendte Manchester United i ledelsen på overtid i første omgang. Ungguttes mål skulle bli kampens eneste
FOTO: MATT DUNHAM, AP/NTB SCANPIX NY SEIER: Marcus Rashford sendte Manchester United i ledelsen på overtid i første omgang. Ungguttes mål skulle bli kampens eneste