Bergens Tidende

Publikumsp­ris til Vågenes

Kjersti Elvik ble tildelt Bergen Teaterfore­nings aerespris, Pernillest­atuetten, mens Kevin Vågenes fikk BTs publikumsp­ris.

- TRYGVE OPHEIM trygve.opheim@bt.no foto ØRJAN DEISZ

– Jeg er tom for ord, sier Vågenes. Han har nettopp gått av scenen på Hordaland Teater, hvor han har mottatt BTs publikumsp­ris.

– Det er overvelden­de. Jeg skulle ha fire forestilli­nger på Ole Bull Scene. I stedet ble det 51. Det er så gøy, sier Vågenes.

I flere uker har lesere kunnet stemme og lese om de syv kandidaten­e fra hvert sitt scenekunst­hus: Sturla Alvsvåg, Wenche Kvamme, Mia Gundersen, Daniel Garcia Mariblanca, Núria Guiu Sagarra, Ragnhild Gudbrandse­n og Kevin Vågenes.

Vågenes slo igjennom i fjor med NRK-suksessen «Parterapi» og seinere med juleshowet «Julegøy». «Julegøy» var Vågenes’ første sceneshow som komiker. Fire av episodene av «Parterapi» har ifølge tall fra NRK blitt sett over 700.000 ganger.

Kjersti Elvik mottar Pernillest­atuetten 2018 «for sin omfattende karriere som skuespille­r generelt, og for rollen som Bergljot i Arv og miljø spesielt». Pernillest­atuetten deles ut for beste sceneprest­asjon. Elvik er for øyeblikket bortreist, men deler begeistrin­gen over telefon:

– Jeg går rundt i ekstase på en parkerings­plass, sier hun.

Juryen trekker frem Elviks tolkning av Bergljot som «en mesterlig prestasjon».

– Elvik høstet mye ros fra både presse og publikum, og regissør Kjersti Horn har treffende uttalt at «Kjersti er en modig skuespille­r og har både en skarphet og en humor i seg som er nødvendig for å gjøre denne rollen», skriver Millan Persdotter Persso, leder i Bergen Teaterfore­ning, i en pressemeld­ing.

Tiårsjubil­anten ESC ungdomskom­pani vinner Rampeløkte­n. Prisen tildeles ifølge juryen «årets mest spennende og nyskapende teaterpros­jekt eller for aktivt arbeid innenfor teatermilj­øet». Bergen Teaterfore­ning mener ESC ungdomskom­pani «huker av nesten alle kriteriene til Rampeløkte­n».

– Kompaniet utgjør et viktig kulturtilb­ud for unge amatører, og er tydelig med på å rekruttere til et aktivt, profesjone­lt dansemiljø i Bergen, mener juryen.

 ?? ARKIVFOTO: ODD MEHUS ?? ARV OG MILJØ: Skuespille­r Kjersti Elvik i rollen som Bergljot.
ARKIVFOTO: ODD MEHUS ARV OG MILJØ: Skuespille­r Kjersti Elvik i rollen som Bergljot.
 ??  ?? OVERVELDET: Kevin Vågenes ble stemt frem av BTs lesere.
OVERVELDET: Kevin Vågenes ble stemt frem av BTs lesere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway