Bergens Tidende

Upretensiø­st og lekent

-

Denne 20-åringen beviste at han er Bergens neste popstjerne.

musikkvide­o på YouTube, som elev ved Kongshaug Musikkgyma­s, kan 20-åringen i dag vise til 80 millioner avspilling­er på Spotify. Lørdag kveld sørget Boy Pablo for høy stemning foran et ellevilt publikum i Røkeriet på USF.

Alt ser nemlig ut til å klaffe for Boy Pablo i disse dager. Nylig ble han nominert til Spellemann­prisen i to klasser – både som årets gjennombru­dd og i klassen for indie/alternativ. For et par måneder siden ble han kåret til årets nykommer under NRKs P3Gull. I april deltar han på den store Coachellaf­estivalen i California – som eneste norske artist. Og til sommeren er han å finne på Bygdalarm i Norheimsun­d.

DET ER NOE herlig upretensiø­st og lekent over både Boy Pablo og musikerne hans. Selv etter omfattende turnering både i Europa, USA og Asia det siste året, er spillegled­en fremdeles på topp. Å spille på hjemmebane gir nok også en ekstra boost.

Sist de spilte her i byen var i fjor vår, for 200 tilhørere og utsolgt hus på Østre. Denne kvelden er det nesten utsolgt i Røkeriet, noe som tilsier et publikum på mer enn 1000 fremmøtte.

Absolutt høy stemning fra bandet kommer inn på scenen. Eller rettere sagt; kommer hoppende, dansende og tøysende.

– Bergen! Kossen går det? spør hovedperso­nen selv.

Svaret kommer kontant i form av et jubelbrøl som ville gjort atskillig større berømthete­r misunnelig­e.

Med bare to minialbum og et par singler bak seg, har Boy Pablo et begrenset utvalg låter å velge blant. Det ungdommeli­ge publikumet får servert de aller fleste.

«FEELING LONELY» FÅR frem allsangen. Introduksj­onen av bandmedlem­mene får i høyeste grad salen i godt humør. Ikke minst når bandet leverer uhøytideli­ge, og svært korte, utgaver av Michael Jacksons «Beat it» og Lynyrd Skynyrds «Sweet Home Alabama». Bare tull og tøys selvfølgel­ig, men samtidig også en kontrast til det sommerlige indiepoput­trykket som ellers er Boy Pablos varemerke. Nesten som å vise at også vi kan spille rock’n roll hvis vi bare vil.

Astrid S’ store hit «Hurt so Good» blir servert med Boy Pablos umiskjenne­lige sound. En ny låt, «People», er det også plass til, og her får Boy Pablo vokalhjelp av kveldens gjest, Elisabeth Økland.

Musikalsk er håndverket upåklageli­g, men langt fra glatt og perfekt. Litt småsur sang ved et par anledninge­r, men smårusket berges i land med en stor porsjon sjarm og spillegled­e. For resten av bandet, i form av Gabriel Munoz på gitar, keyboardis­t Eric Tryland, Henrik Åmdal på bass og Sigmund Vestrheim bak trommene, har spilt sammen siden de fleste gikk på gymnaset på Os.

MOT SLUTTEN KOMMER også «Everytime». Låten som startet Boy Pablos karriere for et par år siden i form av en hjemmelage­t video på YouTube innspilt på bryggen ved gymnaset på Os. Til nå avspilt mer enn 17 millioner ganger. Og selvfølgel­ig også den ferske hiten «Losing You», komplett med gitarsolo fra bror Gabriel, fremført med gitaren bak på ryggen.

Ekstranumr­ene avsluttes med Eric Trylands solo på 80talls gitarsynth. Stående på et bord i bare undikken. Imponerend­e på alle måter. Og denne gjengen er ennå bare så vidt kommet i gang.

Musikkanme­lder i BT

 ?? FOTO: MARITA AAREKOL ?? Boy Pablo begeistret et nesten utsolgt Røkeriet på Verftet lørdag kveld.
FOTO: MARITA AAREKOL Boy Pablo begeistret et nesten utsolgt Røkeriet på Verftet lørdag kveld.
 ??  ?? EINAR ENGELSTAD
EINAR ENGELSTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway