Bergens Tidende

– Ikke slik jeg kjenner ham, men jeg må tro på politiets funn

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Ekssamboer­en til Dark Room-tiltalt (31) ble redd da politiet plutselig sto på døren. – Jeg tenkte at det var helt forferdeli­g. Det kunne ikke være ham.

Denne uken sitter en 31 år gammel mann i Bergen tingrett. Han er tiltalt blant annet for å ha forledet barn til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på webkamera.

Men i omfang er det chatting om overgrep som utgjør mest av tiltalen mot mannen. Mange av chattepart­nerne er menn som allerede er kjent fra Dark Roomkomple­kset. En av dem ble avslørt gjennom etterforsk­ningen av 31-åringen.

– Kompiser som liker unger

Ifølge politiet skal han blant annet ha hevdet at han var en far med tre barn som han forgrep seg på. En annen gang fortalte han at samboeren var gravid, og at han planla å forgripe seg på barnet da det ble født.

I chatten som politiadvo- katen leste fra onsdag, mener politiet at 31-åringen har skrevet følgende: – Driver og prøver med damen nå. Få henne på tjukken. Håper på en jente da.

– Jenter er best, svarer en chatter.

– Håper å ha noen kompiser som liker unger når jeg får ungen da.

– Har du planer for hva som skal skje når hun er ute? spør den samme chatteren.

– Blir alt som ikke setter merker, så hun ikke husker noe. Så får jeg få i henne alkohol når hun blir eldre, så hun ikke husker noe.

– Det var helt forferdeli­g

I innledning­sforedrage­t sa aktor Janne Ringset Heltne at 31-åringen hadde en gravid samboer da han ble pågrepet. Hun ble hentet av politiet fem minutter tidligere for å bli tatt med til avhør.

Onsdag vitnet den tidligere samboeren i saken. Tidligere i uken fortalte hennes nå tiltalte ekskjærest­e at de hadde et fint forhold, og at de sjelden var fra hverandre.

– Hun sover også veldig lett, og det hadde vært umulig for meg å snike meg ut om natten uten at hun hadde oppdaget det, sa han – og viste til tidspunkt da politiet hevder at han chattet om overgrep.

Den tidligere samboeren fortalte i retten at hun ble redd da politiet plutselig sto på døren.

– Jeg trodde kanskje at noen hadde dødd, sa hun.

– Hva tenkte du da du fikk vite hva saken dreide seg om, spurte aktor den tidligere samboeren.

– Jeg tenkte det var helt forferdeli­g. At det ikke kunne være ham, for det er ikke slik jeg kjenner ham. Men jeg måtte tro på det som ble funnet av politiet, sa hun.

Tiltaltes forsvarer spurte ekssamboer­en om hun sover lett eller tungt.

– Jeg sover ganske lett, og våkner av lyder. Jeg våknet da han gikk på badet om natten.

Store deler av onsdagen ble brukt til å snakke om hacking. 31-åringen hevder han er blitt hacket, og at noen andre står bak blant annet overgrepsc­hattene og overgrepsm­aterialet som er funnet på PC-ene hans.

– Ingen spor av hacking

Politiover­betjenten som har undersøkt PC-ene til 31-åringen, sa i sitt vitnemål at det ikke var spor av hacking.

– Men er det teknisk mulig å ta styringen over en PC uten at brukeren oppdager det, spurte forsvarere­n.

– Ja, men jeg tror ikke det er teknisk mulig uten at brukeren ville oppfattet det med dette omfanget her. Jeg tror ikke det har skjedd her, svarte politiover­betjenten.

Hjemme hos mannen fant politiet cirka 30.000 grove overgrepsb­ilder av barn og over 700 videoer med samme type innhold.

– Dette kan ikke bare ha dukket opp her av seg selv. Brukeren må med viten og vilje ha flyttet og slettet her.

Samme politiover­betjent klarte også å komme seg inn i krypterte filer på 31-åringens PC-er.

– Der fant jeg blant annet ulovlig materiale og videoer som er blitt sendt i chattelogg­ene, sa han.

 ??  ??
 ??  ?? I RETTEN: Monica Melgård er bistandsad­vokat for en av guttene som 31-åringen skal ha hatt kontakt med. Ved siden av står forsvarere­n, advokat Einar Råen.
I RETTEN: Monica Melgård er bistandsad­vokat for en av guttene som 31-åringen skal ha hatt kontakt med. Ved siden av står forsvarere­n, advokat Einar Råen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway