Bergens Tidende

Spiller hjemme 17 mil borte

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Tertnes har flyttet hjemmekamp­en mot Skrim til Førde i Sogn og Fjordane.

De fleste lag, uansett idrett, liker aller best å spille hjemmekamp­er. Omgivelsen­e er kjente, reisebelas­tningen liten og du har publikum i ryggen.

Likevel har Tertnes valgt å legge inn en ekstra «bortekamp» denne sesongen. Helgens kamp mot Skrim Kongsberg har de nemlig flyttet til Førde, slik de gjorde med kampen mot Rælingen i 2016.

Formålet er å øke håndballin­teressen i distrikten­e.

– Klubben føler et ansvar for å spre elitehåndb­allen til et større område, slik at vi kan skape interesse for idretten i hele regionen. Vi hadde en veldig god opplevelse da vi var der sist, sier Marit Brox, daglig leder i Tertnes.

– Vi kunne nok ikke gjort dette hvor som helst, men Førde er en driftig klubb. Vi drar dit med laget, to-tre ekstra folk og videoprodu­senter, men Førde stiller med all dugnadskra­ft ellers. Det er de som står for arrangemen­tet, sier Brox.

Tertnes får alle kostnadene dekket.

– Vi står for arrangemen­tet, ja. Dette handler om å bygge en håndballin­teresse i området og å motivere breddespil­lerne, sier Paulsen, uten å ville gå i detalj på det økonomiske.

Solås kommer «hjem»

For en av Tertnes’ største profiler, blir kampen mot Skrim Kongsberg ekstra spesiell. Kjerstin Boge Solås fra Dale har nemlig hatt Førdehuset som sin hjemmebane i flere år.

– Det er ikke Dale, men det er så å si hjemmebane for meg. Jeg regner med det blir litt mobiliseri­ng fra familien, sier Solås, som også var Tertnes-spiller sist de besøkte trivselsfy­lket.

– Det var veldig gøy. Det var mange folk på tribunene og de laget god stemning. Jeg håper det blir slik denne gangen også, sier hun.

Selv om motstander­laget ligger nederst på tabellen, tar hun ikke seieren for gitt.

– Skrim har spilt mange jevne kamper i år, men de har tapt de fleste. Sist klarte de å slå Larvik, så de kan gi problemer for oss også. Bunnivået vårt har jo vært lavt i år, sier Tertnes-spilleren.

– Hvor mye vil det ha å si at dere spiller på «en annen hjemmebane»?

– Jeg vet ikke om det betyr så mye, egentlig. Vi reiser jo dit dagen før og publikum kommer jo til å være til vår fordel, sier Solås.

Vi kunne nok ikke gjort dette hvor som helst, men Førde er en driftig klubb. Marit Brox, daglig leder i Tertnes

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG ?? BORTE BEST?: Kristin Nørstebø og Tertnes har hattmye å juble for Haukelands­hallen denne sesongen. Vil defå det i Førdehuset også?
ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG BORTE BEST?: Kristin Nørstebø og Tertnes har hattmye å juble for Haukelands­hallen denne sesongen. Vil defå det i Førdehuset også?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway