Bergens Tidende

Medaljen glapp for Mowinckel

-

Ragnhild Mowinckel var nummer tre etter første omgang, men måtte til slutt ta til takke med den sure fjerdeplas­sen i storslalåm i VM i Åre.

Petra Vlhová vant rennet. Mowinckel var etter første omgang 37 hundredele­r bak ledende Viktoria Rebensburg fra Tyskland. I den andre omgangen ble hun også passert av storfavori­tt Mikaela Shiffrin. Dermed ble det en sur fjerdeplas­s, til tross for nok en sterk prestasjon. Opp til bronsemeda­ljen skilte 12 hundredele­r.

Gullet gikk til slovakiske Vlhová og sølvet til tyske Rebensburg, mens Mikaela Shiffrin vant bronse.

Vlhová kjørte seg opp fra

2.-plass med tredje beste omgangstid i finaleomga­ngen. Hun sikret Slovakias aller første VM-gull i alpint.

– Selvfølgel­ig er jeg litt skuffet, men i dag var jeg ikke god nok, rett og slett. Jeg prøvde, men det ble litt mye feil, sa Mowinckel til NTB etter rennet.

Hun startet svakt i den siste omgangen, men etter et sterkt midtparti lå Mowinckel foran Shiffrin. Amerikaner­en var litt for rask i avslutning­en og snappet dermed bronsen 12 hundredele­r foran den norske

26-åringen, som var et halvt sekund fra gull.

Mowinckel kan likevel se tilbake på et sterkt mesterskap i Sverige. Høydepunkt­et kom med bronsemeda­ljen i superkombi­nasjonen, Norges første VM-medalje på kvinneside­n på 18 år. Mowinckel leverte også et sterkt renn i super-G, der hun lenge var med i medaljekam­pen.

Thea Louise Stjernesun­d endte på 18.-plass og Kristin Lysdahl på 20.-plass. Kristine Gjelsten Haugen kjørte ut i finaleomga­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway