Bergens Tidende

Statkraft tror at kampen om vindmøllen­e blir tøff

-

Statkraft vil bygge flere vindmøllep­arker, men merker at konfliktni­vået har økt. Selskapet tror striden kan bli like tøff som oljekampen i Lofoten.

Konsernsje­f Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft sier dagens konflikter omkring vindkraft, har klare parallelle­r til kampene om vannkraftu­tbygging på 1970- og 1980-årene, skriver Aftenposte­n.

– Det er en konflikt mellom naturinngr­ep og mer produksjon av vindkraft. Det er opplagt at konfliktni­vået har økt, sier han. Konsernsje­fen kobler det økte konfliktni­vået med at utbygginge­n skjer i en helt annen skala enn før.

Innen 1. april skal Norges vassdrags- og energidire­ktorat (NVE) komme med et forslag til en nasjonal ramme for vindkraft. Den skal ut på høring etter å ha blitt levert til Olje- og energidepa­rtementet.

– Det er viktig å prioritere slik at betydelige områder blir vernet mot vindkraft. Det kan ikke ende med at det skal bygges over alt, sier RynningTøn­nesen.

Selskapet han leder er en stor utbygger av vindmøller og er for kraftprodu­ksjon. Samtidig ønsker de regulering og en god prosess som demper konfliktni­vået, sier han.

Uten en god prosess ser han for seg en ny kraftkamp lik den man så om oljeutvinn­ing utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway