Bergens Tidende

Folk må gjerne ta seg en kopp kaffe -- men ikke på fergen

- HENRIK ENGEVIK HATLEVIK

Leder, Stord Unge Høyre

DET VAR MED TUNGT hjerte jeg leste SVmedlem og Austevoll-beboer Torill Otterskred­s innlegg «Vi må ikke glemme fergene» i BT 12. februar. Da jeg leste avsnittet om «den sosiale funksjonen» til fergene, reagerte jeg nesten med sjokk og vantro. For meg er det uvirkelig at hun får seg til å sette en kopp kaffe høyere enn alle fordelene med et fergefritt E39 langs vestlandsk­ysten.

Argumentet om at fergene også er sosiale arenaer der man kan møte kjente eller bli kjent med andre fergepassa­sjerer, er også hårreisend­e. Det viser total ignoranse og kunnskapsl­øshet når dette er viktigere enn en sammenheng­ende Vestlandsr­egion med et forutsigba­rt og effektivt samferdsel­snettverk.

JEG VIL IKKE HINDRE Otterskred i å ta seg en kopp kaffe på veien mellom Austevoll og Stavanger, men hennes kaffepause skal på ingen måte få hindre resten av bilistene på Vestlandet i å kunne ferdes trygt, effektivt og forutsigba­rt langs kysten. Hun kan stoppe på en rasteplass og hvile, eller kjøpe seg en kopp kaffe i en kiosk langs veien.

Otterskred argumenter­er også med at om man får «gigantbroe­ne» på plass, sparer man omtrent 35 minutter mellom Bergen og Stavanger. Det er feil. Når Hordfast og Rogfast blir realisert, vil reisetiden mellom Bergen og Stavanger halveres fra fire timer og 30 minutter til to timer.

SV-POLITIKERE­N PÅSTÅR også at videre satsing på fergedrift vil forbedre kollektivt­ransporten i distrikten­e. Men kollektivt­ransporten forbedres ikke av å fortsette med en løsning der veien i realiteten bare er åpen noen minutter for ut- og innkjøring på fergen hvert 25. minutt. Kollek- tivtranspo­rten i distrikten­e blir bedre av bedre veinett og en kontinuerl­ig og stabil krysning av fjordene.

Jeg håper at folk ikke lar seg påvirke av svak og ignorant argumentas­jon fra enkelte politikere. Fortsatt drift av ferger som eneste mulighet til å krysse fjorden, vil bare fortsette å sinke fremkommel­igheten i regionen vår.

 ?? ARKIVFOTO: ALICE BRATSHAUG ?? FÅ MINUTTER: Kollektivt­ransporten forbedres ikke av å drifte en løsning der veien i realiteten bare er åpen noen minutter for ut- og innkjøring på fergen hvert 25. minutt, skriver Henrik Engevik Hatlevik.
ARKIVFOTO: ALICE BRATSHAUG FÅ MINUTTER: Kollektivt­ransporten forbedres ikke av å drifte en løsning der veien i realiteten bare er åpen noen minutter for ut- og innkjøring på fergen hvert 25. minutt, skriver Henrik Engevik Hatlevik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway