Bergens Tidende

Overtok fjerdeplas­sen. Den betyr mye.

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Den er viktig, for vi går for medalje, sier Leander Seime.

Etter å ha tapt to kamper på de tolv første, har Kolstad tapt de fire siste på rad. Dermed kunne FyllingenB­ergen overta fjerdeplas­sen i serien med seier søndag kveld.

Den muligheten tok gultrøyene godt vare på og vant 32-20.

Viktig

Seieren betyr mer enn en finere plassering. I sluttspill­et skal de åtte beste lagene møtes i kvartfinal­e i best av tre kamper. De fire beste får hjemmebane­fordel i to av kampene.

– Fjerdeplas­sen er viktig, for vi går for medalje, sier Leander Seime, som nettet hele elleve mål mot Kolstad.

Trener Andreas Gjeitrem er enig. De fire beste lagene møter dessuten motstander­e lenger nede på tabellen.

– Den betyr mye. Målet vårt er å posisjoner­e oss best mulig mot sluttspill­et, sier Gjeitrem.

Bak Seime fulgte strekspill­er Marius Ferkingsta­d med syv mål.

– Vi fløt på en bølge i dag og spilte smart, sier Ferkingsta­d.

Lykkes med syv mot seks

Etter en jevn start la FyllingenB­ergen inn et lite rykk. Omgangens store spillere, Marius Ferkingsta­d og Leander Seime, satte inn seks mål til 12–7 med fire minutter igjen. Omgangen ble avsluttet med et frikast som Rasmus Carlsen noe overrasken­de satte inn, men hjemmelage­t ledet 14–8 til pause.

Hjemmelage­t fortsatte det gode spillet i andre omgang. En redning fra Tord Vårdal i det tiende minuttet ble fulgt opp med scoring fra kanten signert Fredrik Mossestad, og FyllingenB­ergen ledet 22–12. Vårdal sto solid i buret til FyllingenB­ergen.