Bergens Tidende

I flere år har Roe kombinert jobb og toppidrett. Nå kan han bruke mer tid på mangekamp.

-

Her hopper Martin Roe over 4,87 meter i stav for første gang, og prøvde seg seinere på fem meter. – Psykisk betyr det en del å ha prøvd seg på fem meter for første gang, sier Roe. til 4,87 meter under Pingvinlek­ene i Leikvangha­llen.

Stor poengforsk­jell

Tikjempere­n prøvde seg deretter på fem meter, og var nære på flere av forsøkene.

– Han var stødig. Jeg tror han kan komme over fem meter, i alle fall 4,90, i EM, sier stavhopptr­ener Bjørn Åge Herdlevær, som bisto Team Roe under stavkonkur­ransen.

Litt kjapp hoderegnin­g fra trenerfore­ldrene, Ingunn Gatland Jacobsen og Geir Egil Roe, viser at en forbedring fra 4,81 til i overkant av fem meter vil bety over 70 poeng i en mangekampk­onkurranse.

– De poengene kan skille mellom medalje og en tiendeplas­s. Det var veldig deilig å få en slik bekreftels­e før EM, sier Roe, som skal delta i syvkamp på innendørs-EM i Glasgow om drøye to uker.

– Helt der oppe

Under generalprø­ven før EM leverte Roe 15,47 meter i kule, vel tjue centimeter bak egen pers. På 60 meter var han bare tre hundredele­r bak egen pers på 6.92.

– Det virker som om formen er kjempebra. Med full klaff i EM kan jeg være med og kjempe helt der oppe, om medaljer, sier tikjempere­n, som løp 60 meter hekk under Pingvinlek­ene søndag.

– Styrer seg selv

Den gode fjorårsses­ongen ble avsluttet med at Roe ble tatt opp i elitegrupp­en «Team Tokyo». Roes trenermor tror det er mer i vente.

– Det gikk overrasken­de bra i fjor, så om han holder seg skadefri tror jeg det er mer å hente, sier Jacobsen, som sammen med Geir Egil Roe ble kåret til årets trenere under Friidretts­gallaen.

Noe av grunnen er at han nå får tid til å trene mer.

– Han styrer mye selv og trener når det passer for ham og familien. Han har jo drevet med dette ganske mange år. Jeg er med på de tekniske øvelsene i helgene og en dag i uken, mens faren hans er med på vektløftin­gen, sier mamma Jacobsen.

Sesongens høydepunkt blir utendørs-VM i Doha i slutten av september.

Nære for Lillefosse

Etter at Roe hadde gjort seg ferdig, ble listen flyttet opp for Pål Haugen Lillefosse (17). Fanautøver­en forbedret sin norske juniorreko­rd og U20-rekorden i verden med én centimeter til 5,57 meter.

Stavhopper­en prøvde seg deretter på EM-kravet på 5,65, hvor han var svært nær på samtlige tre forsøk.

 ?? FOTO: JOAR OFFERDAL VATLESTAD ?? NY PERS:
FOTO: JOAR OFFERDAL VATLESTAD NY PERS:
 ?? FOTO: JOAR OFFERDAL VATLESTAD ?? TEAM: I desember ble Martin Roe en del av elitegrupp­en til friidretts­forbundet mot OL i Tokyo. Noen uker før ble foreldrene, Ingunn Gatland Jacobsen og Geir Egil Roe, kåret til årets trenere under Friidretts­gallaen.
FOTO: JOAR OFFERDAL VATLESTAD TEAM: I desember ble Martin Roe en del av elitegrupp­en til friidretts­forbundet mot OL i Tokyo. Noen uker før ble foreldrene, Ingunn Gatland Jacobsen og Geir Egil Roe, kåret til årets trenere under Friidretts­gallaen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway