Bergens Tidende

Nedtur i slalåmrenn­et

-

Marcel Hirscher var i egen klasse i søndagens VM-slalåm. Henrik Kristoffer­sen endte på en svak 8.-plass.

Hirscher hadde full kontroll i VM-avslutning­en i Åre. Superstjer­nen tok gullet 65 hundredels sekund foran landsmanne­n Michael Matt, mens Marco Schwarz sørget for tre østerriker­e på pallen.

Det var Hirschers sjuende VM-tittel i karrieren.

For Kristoffer­sen ble ikke slalåmrenn­et slik han hadde sett for seg. Han ble nummer åtte, over ett sekund bak Hirscher. 24-åringen lå på 6.-plass etter første omgang,

Må ta flere steg

– Jeg tar innpå Hirscher, men det hjelper ikke når han er 1,7 sekunder foran etter første omgang. Det er ikke annet å gjøre enn å innrømme at slalåmen min pr. dags dato er for dårlig, sa Kristoffer­sen til NTB.

Han fortalte videre om at han har jobbet med den tekniske biten den siste tiden.

– Det er viktig å se hvorfor det blir slik, men det er vel fire-fem tideler opp til nummer to. Det er ikke skremmende mye, men likevel altfor mye. Det er teknisk et steg i riktig retning, men vi må ta fire steg til for å bli best i verden, sa Kristoffer­sen.

Rådvill

Rælingen-gutten, som vant gull i storslalåm fredag, forsto lite av hvorfor han var så langt bak etter første omgang.

– Jeg vet ikke helt, for å være helt ærlig. Jeg synes jeg kjører OK og prøvde å gi gass. Det føltes som det var litt dårlig tempo. Jeg er litt overrasket over at jeg er så langt bak, sa en litt rådvill Kristoffer­sen til NTB tidligere på dagen.

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste nordmann med 12.-plass. Deretter fulgte Jonathan Nordbotten som nummer 23, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen hadde en stor feil i finalen og endte langt bak.

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? SKUFFET: En dårlig 1. omgang ødela alt for Henrik Kristoffer­sen i VM-slalåmen.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX SKUFFET: En dårlig 1. omgang ødela alt for Henrik Kristoffer­sen i VM-slalåmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway