Bergens Tidende

Enkelt for Tertnes

- ÅSMUND GULLACHSEN asmund.gullachsen@bt.no

Tertnes spilte hjemmekamp 17 mil unna Bergen. Det endte med klar seier mot SkrimKongs­berg med 30-21.

Tertnes vant komfortabe­lt «hjemme» mot tabelljumb­o Skrim Kongsberg i Førdehuset søndag kveld.

Tertnes kjemper om medalje, mens Skrim sloss for å overleve i divisjonen. Åpningen på kampen var likevel jevnspilt.

Utnyttet feil

Begge lagene åpnet i et høyt tempo, og i løpet av de første to minuttene fikk de om lag 600 fremmøtte servert fire scoringer.

Skrim gjorde utover i omgangen flere feil, som Tertnes etter hvert lyktes i å utnytte. Da kampen rundet sitt første kvarter, scoret Julie Lygren tre raske mål fra sin høyre kant-posisjon, noe som ga Tertnes ledelsern 9–4.

Mot slutten av den første omgangen, klarte Skrim å kjempe seg inn igjen i kampen, og lagene gikk til pause på stillingen 14–10.

Tertnes åpnet 2. omgang på en solid måte, og ti minutter etter pause stabiliser­te kampen seg rundt en seksmålsle­delse til bergenslag­et.

Midtveis i omgangen tok nyansatt Skrimtrene­r Anja Løvås timeout på stillingen 24-17 til Tertnes. Det endret ikke kampbildet i særlig grad.

Kjerstin Boge Solås fra Dale i Sunnfjord hadde åpenbart lyst å vise seg frem foran sine egne. Sammen med resten av Tertnesfor­svaret fremstod hun svært komfortabe­l og trygg i det defensivet spillet. Profilen fikk også bruk for sitt tunge skudd, og noterte seg for fire scoringer.

Storspilte

Sunnfjordi­ngen storspilte på sin tidligere hjemmearen­a, og ble kåret til Tertnes’ beste spiller.

Etter litt stillstand i angrep tok Tertnes-trener Tore Johannesse­n time-out på stillingen 25-19, syv minutter før slutt. Etter det fosset de blåkledde i angrep og økte ledelsen ytterliger­e.

Forrige gang de to lagene møttes vant Tertnes 44–24, og den gang var det stor forskjell på lagene. Kampen vitnet dermed om spillemess­ig fremgang for Skrim, som også måtte spille uten toppscorer­en sin.

Neste kamp for Tertnes er hjemme mot Rælingen om halvannen uke, 27. februar.