Bergens Tidende

Ba om 3,5 år for Dark Roomtiltal­t

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no

Politiadvo­kat mener Dark Room-tiltalt (31) bør dømmes til fengsel i tre år og seks måneder.

I over en uke har en av mennene som ble tatt først i Dark Room-saken sittet i Bergen tingrett.

Der har han måtte svare på spørsmål fra politiadvo­kat Janne Ringset Heltne om alt fra 30 overgrepsc­hatter, deling av grovt overgrep s materiale til kjøp av sexdukke fremstilt som en barnekropp.

– Vi har vært gjennom omfattende bevismater­iale, og vi mener det utover enhver tvil viser at det er tiltalte som har gjort seg skyldig i de straffbare forholdene, sa Heltne i sin prosedyre mandag.

– Skremmende forsett

31-åringen har gjennom politiavhø­r og i retten hevdet at han er blitt hacket, og at han verken har chattet om overgrep eller kjøpt sexdukke.

– Jeg må ha blitt hacket, men jeg vet ikke av hvem eller hvorfor noen ønsker å skade meg. Men han vet skremmende mye om meg og min familie, sa

31-åringen.

I sin prosedyre mandag sa Heltne at denne forklaring­en på ingen måte var troverdig. Og hun viste blant annet til forklaring­en til politiover­betjenten som gikk gjennom 31-åringens PC-er, harddisk og mobil.

– Det er ingen tvil om at tiltalte over flere år har befattet seg med overgrep s materiale, og at dette har vært omfattende og svært grovt, sa hun og fortsatte:

– Han har hatt befatning med overgrepsm­ateriale både på det åpne og det lukkede nettet. Han har vist et fast og skremmende forsett, sa hun og la ned påstand om fengsel i tre år og seks måneder.

Heltne mente også at

31-åringen måtte betale saksomkost­ningene.

– Han tar sterkt avstand

Forsvarere­n til 31-åringen, advokat Einar Råen argumenter­e mot at det er 31-åringen som står bak.

– Min klients egen forklaring taler mot dette. Han sier blant annet at han er blitt hacket, sa han og la ned påstand om frifinnels­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway