Bergens Tidende

Drept tre dager før han skulle fylt 29 år

Said Bassam Chatayas mor ble vekket av at presten banket på. – Jeg kunne ikke tro det var sant, sier hun.

- ADALHEIDUR AUDARDOTTI­R OLDEIDE adalheidur.oldeide@bt.no

Stuebordet hjemme hos Alia Said Jaffar i Arna er fylt opp av blomster og mat. I sofaen sitter familie, naboer og venner. Det er ikke nok sitteplass­er til alle som har kommet for å sørge over sønnen hennes, 28 år gamle Said Bassam Chataya, som fredag kveld ble knivstukke­t ved Circle K-stasjonen i Solheimsvi­ken.

I sofaen sitter Chatayas lillesøste­r og lillebror. Det er bare få dager siden storebrore­n ble drept. Denne dagen skulle de egentlig feiret 29-årsdagen hans.

– Jeg hadde planlagt en overraskel­sesfest for ham. Vi skulle overraske ham med kaker og ballonger, sier søsteren på 13 år.

– Fikk sjokk

Fredag kveld 15. februar rykket nødetatene ut til Circle Kstasjonen på Danmarks plass etter melding om et masseslags­mål.

Overvåking­sbilder fra bensinstas­jonen skal ifølge politiet vise avdøde som blir stukket flere ganger med kniv. 28-åringen ble erklært død på akuttmotta­ket ved Haukeland klokken 22.20.

Cirka tre timer seinere banket en prest på hjemme hos Alia Said Jaffar i Arna.

– Jeg kikket ut og så det sto en mann der. Jeg ba han først om å gå bort, men han sa han var en prest som måtte snakke med meg. Said er død, sa han, sier Jaffar.

– Jeg fikk sjokk. Jeg kunne ikke tro det. Jeg kan fortsatt ikke tro det.

På vei hjem

Ifølge Jaffar var sønnen på vei hjem etter å ha vært på øving med to kamerater da knivstikki­ngen skjedde.

En 21 år gammel mann er varetektsf­engslet i fire uker, siktet for å ha drept sin fetter, Said Bassam Chataya.

– Han har forklart at det har vært en konflikt mellom ham og avdøde, men ville ikke gå inn på noen detaljer i avhør, sa Jørgen Riple, som forsvarer 21-åringen, til Dagbladet tidligere denne uken.

Ville bli rapper

Jaffar beskriver sønnen som en gledesspre­der.

– Han var en snill gutt som smilte og lo hele tiden. Hørte han for eksempel musikk på et kjøpesente­r, begynte han å danse.

De seinere årene var det musikk som var hans store interesse, sier hun.

– Drømmen hans var å bli rapper. Før ville han bli kokk, han var flink til å lage mat. Han lagde mye mat.

Den siste tiden har Chataya bodd i en leilighet i Bergen, men han var mye på besøk hos moren og småsøsknen­e i Arna, forteller moren.

– Han var her nesten hver dag og spiste middag.

I dagene etter drapet, har flere av Chatayas venner besøkt moren i Arna. Mange av dem var sammen med Chataya da knivstikki­ngen skjedde. Noen kom rett hit etter at de slapp ut fra politistas­jonen, ifølge moren.

Hun sier hun har opplevd mye støtte fra sønnens venner.

– Støtte fra dem, naboer og familie betyr mye. Dette er veldig vanskelig.

Said Bassam Chataya begraves i Loddefjord 11.30 torsdag.

Drømmen hans var å bli rapper. Før ville han bli kokk, han var flink å lage mat.

Avdødes mor

 ?? FOTO: PRIVAT ?? DØDE: Said Bassam Chataya (28) døde etter å ha blitt knivstukke­t på bensinstas­jonen i Solheimsvi­ken fredagkvel­d.
FOTO: PRIVAT DØDE: Said Bassam Chataya (28) døde etter å ha blitt knivstukke­t på bensinstas­jonen i Solheimsvi­ken fredagkvel­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway