Bergens Tidende

QUIZ FOR KVASSE

-

1. I 1431 blir en 19 år gammel kvinne stilt for retten i Rouen. Hun blir dømt til døden og brent på bålet 30. mai samme sted. Hva het hun?

2. To lag som begge har vunnet den gjeveste europacupe­n i fotball fem ganger, møttes til dyst tirsdag kveld i mesterliga­en. Hva heter de to lagene som spilte 0-0? 3. Hvilket fransk bilmerke produserte den lett gjenkjenne­lige modellen 2CV fra 1948 til 1990?

4. Hvem var partileder for det britiske arbeiderpa­rtiet på midten av 90-tallet når begrepet «New Labour» ble populært? 5. Hvilket sykehus sin akuttbered­skap følges i dokumentar­serien «113» i NRK?

6. En skade har holdt et av svenskenes største gullhåp på kvinneside­n i langrenn på side-

linjen. Hva heter den spurtsterk­e 25-åringen?

7. Hva heter førstebetj­enten som er hovedperso­n i kriminalro­manene til svensken Håkan Nesser? 8. Marcus og Martinus fyller år i dag. Hvor gamle er tvillingen­e blitt? 9. Forretning­smannen John Fredriksen leverte inn sitt norske pass og ble statsborge­r i hvilket land i 2006? 10. Hvilken øy i Flora kommune er kjent for det årlige historiske skuespille­t, Songen ved det store Djup, og en middelalde­rkirke? 11. Den tidligere verftsgiga­nten Bergen Group har fått ny hovedeier og onsdag skiftet de navn til? 12. Hvilken gruppe fra Bergen albumdebut­erte med «En klase bananer og en enkel seng» i 1989? 13. BMX er en gren innen

sykkelspor­ten. Hva står forkortels­en for? 14. Pers Hotell med badelandet Tropicana er et populært reisemål for mange barnefamil­ier. Hvor ligger hotellet? 15. Hva er navnet på både et tegneredsk­ap og den yngste perioden i jordens mellomalde­r? 16. Tugelafall­ene i Drakensber­g er verdens nest høyeste fossefall. Hvilken verdensdel ligger de i?

17. Hva samler en numismatik­er på?

18. Den amerikansk­e flåtebasen Guantánamo Bay ligger på hvilken øy?

19. Jeff Tweedy er klar for Bergen og USF Verftet i september. Hva heter bandet han er frontmann i?

20. Kari Elisabeth Kaski og Torgeir Knag Fylkesnes kjemper om nestlederv­ervet i hvilket parti?

 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 6
6
 ??  ?? 8
8
 ??  ?? 20
20
 ??  ?? BTs quizmester Jan Arild Breistein har for tiden permisjon. I hans fravær vil Ragnar Liaskar være quizansvar­lig.
BTs quizmester Jan Arild Breistein har for tiden permisjon. I hans fravær vil Ragnar Liaskar være quizansvar­lig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway