Bergens Tidende

– Planen min var god som gull

Johannes Høsflot Klæbo var sterkest i herrenes sprintfina­le i SeefeldVM.

- PÅL STRANDE GAMLEMOEN pal.strande.gamlemoen@aftenposte­n.no ANDREAS HOPEN ANNE-MARIT DAHL

Klæbo fikk en svært dramatisk vei mot sprintfina­len i SeefeldVM, men det ble VM-gull for trønderen.

Emil Iversen gikk for sin første individuel­le mesters kapsmedalj­e og ble nummer fem.

Etter løpet var den smørblid Johannes Høsflot Klæbo som møtte NRK. – Prologen var ikke spesielt god, men så kom det seg utover i løpet. Planen var å komme som nummer to på oppløpet, og det fungerte, sier Klæbo til NRK, som spurtslo Pellegrino.

Finalen åpnet i et svært rolig tempo. Ingen ville dra.

– En meget taktisk VM-finale så langt, sa NRK-kommentato­r Jann Post.

– Full trafikkork, la han til. Det skulle selvfølgel­ig ta seg opp etter hvert.

Italienske Federico Pellegrino var råsterk opp siste bakken, men Klæbo fikk kontakt ned fra toppen igjen. Dermed ble det skikkelig spurtoppgj­ør.

Da bestemte Klæbo seg for å hente frem hestekreft­ene. 22-åringens sluttspurt var god nok til å holde hans italienske konkurrent bak.

– Det er en spesiell løype det her, og ingen vil være første mann ned bakken. Jeg hadde blitt stående på toppen enda, hvis jeg måtte det, ler Klæbo når han forklarer det taktiske lureløpet.

– Gode forberedel­sene

Etter løpet var det en fornøyd sprintsjef vi snakket med.

– Vi får betalt for det vi har forberedt oss på. Jeg var bare glad for at Pellegrino var så hissig på grøten. Det ga Johannes akkurat det pusteromme­t han ville ha, sier Arild Monsen.

Han tror finalen var bra underholdn­ing for de hjemme.

– Men personlig skulle jeg hatt litt mer fart, sier Monsen humoristis­k, før han trekker frem at Krogh kunne levert i en finale.

– Totalt for Finn Hågen blir det litt for dårlig i dag. Han ryker med ett hundredel, og klagde litt

på skiene sine, men litt for dårlig, sier Monsen.

Dramatikk i semifinale­n

Han oppsummere­r dagen slik:

– Jeg er imponert over to ting. Gullet til Johannes - og måten han ikke falt ut av boblen si etter situasjone­n med Ustyugov, sier sprintsjef­en.

Semifinale­n ble svært drama- tisk. I en av de siste svingene før oppløpet hadde Klæbo andreposis­jon foran Sergej Ustjugov, som kom i full fart bak. Russeren så ut til å kjøre opp på Klæbos ski.

Rivalene gikk nesten i bakken.

Klæbo kom i mål som nummer to – og klarte finaleplas­sen, men Ustjugov ble nummer fem og var dermed utslått. Den russiske utøveren virket svært forbannet.

Da han krysset mållinjen, konfronter­te han Klæbo. TV-bildene viste tydelig hvordan han knuffet til Klæbo i målområdet. Klæbo trakk seg etter hvert vekk fra situasjone­n etter å ha gitt uttrykk for at han var lite fornøyd med Ustjugovs oppførsel.

– Ønsket han lykke til

– Jeg verken dyttet eller slo han. Jeg strøk han litt på kinnet og ønsket han lykke til i finalen. Som dere ser, gikk ønsket mitt i oppfyllels­e da han vant, sa Ustjugov til Aftenposte­n etter at Klæbo hadde vunnet finalen.

– Jeg var selvfølgel­ig sint fordi han var raskere og vant. Det var synd at jeg ikke kom lenger enn semifinale­n, men jeg er glad på hans vegne, og på min lagkamerat Gleb Retivykhs vegne, fordi han tok bronse.

Ustjugov la til at han ønsket å se løpet igjen.

– Jeg er litt usikker på hva som skjedde. Jeg ville ha innersving­en, så kom han. Det er dytting og puffing. Jeg synes det er litt artig at han skal komme bort etterpå. Litt sånn skal det være, sa Klæbo.

 ??  ?? JOHANNES HØSFLOT KLÆBO
JOHANNES HØSFLOT KLÆBO
 ??  ?? GULL TIL NORGE: Havner man på seierspall­en i et VM, er det tid for en selfie. Fra venstre sølvvinner italienske Federico Pellegrini, Johannes Høsflot Klæbo og russiske Gleb Retivyh.
GULL TIL NORGE: Havner man på seierspall­en i et VM, er det tid for en selfie. Fra venstre sølvvinner italienske Federico Pellegrini, Johannes Høsflot Klæbo og russiske Gleb Retivyh.
 ?? FOTO RICHARD SAGEN ?? IKKE FORNØYD: Her konfronter­er Sergej Ustjugov (til h.) Johannes Høsflot Klæbo etter den dramatiske VM-semifinale­n.
FOTO RICHARD SAGEN IKKE FORNØYD: Her konfronter­er Sergej Ustjugov (til h.) Johannes Høsflot Klæbo etter den dramatiske VM-semifinale­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway