Bergens Tidende

Fotballfor­bundet vil kutte fra tolv til ti lag i Toppserien. Sandviken vil kjempe imot.

-

løpet til unge spillere. Det er ikke Sandviken enige i. I sitt høringssva­r skriver klubben at det ikke er grunnlag for å hevde at færre lag automatisk vil gi høyere kvalitet.

Klubben viser også til at Norge er klare for VM, med i OL-kvalifiser­ing og at LSK spiller kvartfinal­e i Champions League.

– Du risikerer at kvinnefotb­allen blir sentrert til Østlandet og Vestlandet, i stedet for å nå ut til hele landet, utdyper styreleder Hansen, som også stiller spørsmål ved om færre lag vil øke den kommersiel­le interessen.

Espelund-utvalget foreslår også å legge om til et sluttspill.

Etter grunnspill­et, med hjemme- og bortekampe­r, deles serien i to, hvor øvre halvdel møter hverandre og kjemper om seriemeste­rskapet, mens nedre halvdel kjemper om å unngå nedrykk.

Dette har forbundsst­yret fremmet som forslag til endring sammen med endring av seriestruk­turen.

– Avgjørende for oss

Tirsdag var Lise Klaveness, direktør for elitefotba­ll i NFF, på besøk hos Sandviken for å bli bedre kjent med klubben.

– Vi er enige med forbundsst­yret sitt forslag. Vår anbefaling i Eliteavdel­ingen i NFF var først åtte lag. Etter å ha snakket med miljøene ble det klart at flere ønsket ti lag, og enighet er viktig, sier Klaveness, og fortsetter:

– Å endre seriestruk­turen er fort det mest effektive tiltaket for å heve konkurrans­enivået, og det er den internasjo­nale trenden som er avgjørende for oss. Da får man samlet de beste spillerne på færre lag, men endring av strukturen alene er ikke nok. De andre tiltakene og helheten er viktig, sier Klaveness.

Sammen med endring av seriestruk­turen presentere­r forbundsst­yret flere tiltak, som i stor grad bygger på forslagene fra Espelund-utvalget (se fakta).

Flere lag støtter forslaget

– Vi støtter forslaget om å ha ti lag og sluttspill, sier styreleder i Arna-Bjørnar, Siv Lekven.

Klubben har allerede styrebehan­dlet saken.

Avaldsnes og Klepp støtter også forslaget med ti lag. Det samme gjør Trondheims-Ørn.

– Vi tror imidlertid at gjennomfør­ingen av de andre tiltakene er like viktige. Seriestruk­tur alene vil ikke ha noen hensikt, det er summen som gir effekt for norsk kvinnefotb­all. Timingen er god, og det er nå vi har et momentum til å gjøre endringer, skriver styreleder Ragnar Slettestøl i en e-post til BT.

Stabæk har på sine hjemmeside­r rost rapporten til Espelundut­valget for sin grundighet, men ønsker å beholde dagens ordning med tolv lag i Toppserien og 1.-divisjon. Klubben sier de på sikt kan se for seg en løsning med ti lag, men da uten sluttspill.

– Om det er klart flertall for å endre til ti lag, kan vi stemme for det, men da må det ligge reelle, økonomiske intensiver i det fra forbundet. Det er det ikke noen signaler om i tingforsla­get. Dette vil våre folk vurdere under Forbundsti­nget, sier sportslig leder i Stabæk, Richard Jansen.

 ??  ?? BESØK: Tirsdag var Lise Klaveness, direktør for elitefotba­ll i forbundet, på besøk hos Sandviken og styreleder Pål Hansen.
BESØK: Tirsdag var Lise Klaveness, direktør for elitefotba­ll i forbundet, på besøk hos Sandviken og styreleder Pål Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway