Bergens Tidende

Kvinne ble erklært død – var i live

-

En sterkt nedkjølt kvinne ble i februar fraktet til Molde sykehus, hvor hun ble erklært død. Da hun skulle undersøkes av politiet, rørte kvinnen på seg.

Den uvanlige hendelsen skjedde i Molde 19. februar, skriver TV 2.

Kvinnen ble funnet livløs i en snøskavl og fraktet til sykehuset, hvor hun etter hvert ble erklært død. Politiet ble rutinemess­ig varslet. Men da politimann­en ankom sykehuset og skulle undersøke det han trodde var et lik, kom det bevegelser og lyder fra den antatt døde kvinnen. Han varslet øyeblikkel­ig helseperso­nale, som umiddelbar­t startet gjenoppliv­ing.

– Det viste seg at personen likevel ikke var død, slik at vi naturlig nok ikke har noen pågående etterforsk­ning av et mistenkeli­g dødsfall i denne saken. Utover dette kan jeg ikke gi flere opplysning­er, opplyser leder Elin Drønnen for påtaleenhe­ten i Møre og Romsdal politidist­rikt.

Tre dager etter hendelsen mot- tok kvinnen et brev om at tilsynssak­en var avsluttet uten ytterliger­e tiltak.

Politiet har foreløpig ikke åpnet etterforsk­ning av hendelsen, som ifølge Statens helsetilsy­n dreide seg om et tilfelle av aksidentel­l hypotermi. Slike tilfeller innebærer at kroppstemp­eraturen faller som følger av ulykker, skader eller forgiftnin­ger.

Den laveste kroppstemp­eraturen hos et menneske som er blitt frisk igjen, var på 13,7 grader og ble registrert på Universite­tssykehuse­t Nord-Norge (UNN) i Tromsø, skriver TV 2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway