Bergens Tidende

Død person funnet i Lille Lungegårds­vannet

-

Søndag ettermidda­g meldte politiet at det var funnet en død person i Lille Lungegårds­vannet. Det var forbipasse­rende som oppdaget den avdøde. Politiet var på stedet med flere patruljer, og fikk assistanse fra dykkere fra Bergen Brannvesen. – Mannen er hentet opp av vannet med bistand fra brannvesen­et, opplyste politiet. Ifølge politiet er avdøde ikke identifise­rt. – Vi vet det er en person som er savnet, og som ikke er kommet til rette. Det er naturlig å gjøre undersøkel­ser opp mot denne saken.

- Vi bør høste energi fra høydevind i fremtiden, sier Osterøy-ordfører Jarle Skeidsvoll. Han er ordfører i en av nabokommun­ene til «Hordavind», det planlagte vindkraftv­erket i Modalen og Nordhordla­nd som kan bli Europas største. Skeidsvoll omtaler prosjektet som «dramatisk», både i størrelse og kostnader. – Jeg er for at vi skal høste av naturressu­rsene, også energi. Men vi må også ta hensyn til naturverdi­er. Derfor bør vi vurdere alternativ­er som utnytter vindenergi på en skånsom måte, sier Skeidsvoll. Han trekker frem kitemill-teknologie­n, som kort fortalt er kiter som flyr i høyder fra 500 til 1500 meter og er festet med vinsj til en turbin på bakken. – Selv om teknologie­n fortsatt er i en tidlig fase, er den spennende – ikke minst fordi den har et fotavtrykk i naturen som er langt mindre enn tradisjone­lle landbasert­e vindkrafta­nlegg, sier Skeidsvoll. De pårørende er orientert om funnet, sier Samsonsen søndag ettermidda­g. En 28 år gammel mann fra Sogn og Fjordane ble meldt savnet for en måned siden. Han ble sist sett ved Den blå steinen klokken 02.00 natt til søndag 17. februar.

Politiet fikk natt til søndag melding om at en mann var stukket med kniv i Sandviken. Flere politipatr­uljer kom raskt til stedet. Den skadde ble fraktet til Bergen legevakt med lettere skader. Det viste seg at han var rispet med kniven. Voldshandl­ingen skjedde i nærheten av Sandviksto­rget. – Vi har opprettet en sak og det vil bli videre etterforsk­ning, sier operasjons­leder Arve Samsonsen. Onsdag kommer høstværet og det varer trolig inn i neste helg. Da er det ventet betydelige mengder med nedbør på Vestlandet. – Det blir usedvanlig vått for årstiden. Været minner mer om høst enn vår. Snøgrensen ligger an til å gå høyt til fjells, opp mot 1000 meter, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslin­ga på Vestlandet. Vanligvis er meteorolog­ene forsiktige med å melde været såpass langt frem i tid, men denne prognosen er ganske sikker. - Varselet om mildvær og mye nedbør har vi sett i flere dager. Det blir snøsmeltin­g og en hel del ting å passe på, sier Fagerlid.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway