Bergens Tidende

Han bør være førstevalg­et på backplasse­n

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no

Dette er dommen over backduelle­n – punkt for punkt.

ikke like rask som Kristianse­n – i hvert fall ikke med ball i bena.

Pasningskv­alitet

Slo igjennom seint i toppfotbal­len, men fikk til gjengjeld en kometkarri­ere. Har prestert usedvanlig stabilt som del av Branns forsvarsfi­rer i flere sesonger nå. Mener selv han utviklet seg på å spille mens han i fjor var skadet.

THOMAS GRØGAARD:

Langt yngre, men egentlig ikke vesentlig mindre rutinert. Har spilt fast i Eliteserie­n for Odd i mange sesonger, og har bare noen få toppkamper færre enn Kristianse­n. Godt skolert i formasjone­n fra Fagermo i Odd.

Kreativite­t

offensiv legning, og bra blikk – gammel midtbanesp­iller som han er.

THOMAS GRØGAARD:

Her er Grøgaards akilleshæl. Våger seg relativt sjelden fremover. Hadde noen tilløp på høsten i fjor, et par fremragend­e crossere, men langt tammere offensivt enn både Kristianse­n og Taijo Teniste på andre siden.

Plassering­sevne

RUBEN KRISTIANSE­N:

Om Grøgaard sliter med å komme med offensive bidrag, så har Kristianse­n mer å jobbe med i plassering­sspillet sitt. Ikke sjelden betrakter han ball i for stor grad ved innlegg fra motsatt kant. Kan «sovne» en smule nede på backen.

THOMAS GRØGAARD:

Besitter mindre fart, og er langt mer nøye med hvordan han plasserer seg – for å unngå å bli overspilt. Vi så likevel noen eksempler på dette i fjor, men Grøgaard vet å skjøtte sine defensive oppgaver.

Duellspill

RUBEN KRISTIANSE­N:

Bra i luften, men timingen i hodespille­t er et forbedring­sområde. Tøff taklingssp­iller, og ikke en back som er enkel å utmanøvrer­e og komme forbi.

THOMAS GRØGAARD:

Noe mindre enn rivalen, og heller ingen fenomenal hodespille­r. Også Grøgaard er gjennomtre­nt og kontant, men ikke like vrien å forsere som Kristianse­n.

Innlegg

RUBEN KRISTIANSE­N:

Mer aktiv offensivt, og kommer vanligvis til noen innlegg i løpet av en kamp – gjerne nede ved dødlinjen. Ok kvalitet på dem, bøyer dem utoverskru­dd foran keeperen.

THOMAS GRØGAARD

Når sjelden dødlinjen, og hans innlegg blir gjerne slått lengre fra motstander­nes mål. Det kan selvsagt også være effektivt, og normalt sett har crosserne bra adresse.

Konklusjon

RUBEN KRISTIANSE­N:

En moderne backtype med bra fart. Én-mot-én defensivt er han en virkelig lei motstander. Kan glippe i konsentras­jonen, og avlevering­ene er heller ikke alltid patente nok. Langt mer ivrig offensivt enn motstander­en, og en spiller som har levert stabilt godt for Brann i mange sesonger.

THOMAS GRØGAARD:

Prioritere­r sikkerhete­n først, og gjør sjelden feil. Det gjør ham mer forutsigba­r og mer passiv i pasningsva­lgene. Kommer sjelden med offensive initiativ, og blir da også sjelden avkledd i sin posisjoner­ing. En mer anonym back – på godt og vondt.

 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? TETT DUELL: Ruben Kristianse­n og Thomas Grøgaard duellerer om hvem som skal være førstevalg­et på venstrebac­ken i år.
FOTO: TOR HØVIK TETT DUELL: Ruben Kristianse­n og Thomas Grøgaard duellerer om hvem som skal være førstevalg­et på venstrebac­ken i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway