Bergens Tidende

Siste skyting blåste bort

-

Johannes Thingnes Bø ledet VM-fellesstar­ten halvveis, men fikk syv bom på de to siste skytingene i Östersundv­inden.

På siste stående kollapset verdenscup­vinneren totalt. Da måtte Joahnnes Thingnes Bø gå fem strafferun­der på rappen. Også storebror Bø trøblet og fikk henholdsvi­s tre og to bom på tredje og fjerde skyting.

Tarjei Bø ble Norges bestemann med niendeplas­s og var i mål 47,9 sekunder bak den overrasken­de gullvinner­en Dominik Windisch fra Italia. Sølvet gikk til franske Antonin Guigonnat, mens østerriksk­e Julian Eberhard tok bronsen.

– Jeg hadde mer enn nok med beina mine og vinden. Børsepipen gikk til alle kanter. Vanligvis er jeg i nærheten av den svarte blinken, men nå var jeg langt utenfor, sa Thingnes Bø til NRK.

– Ingen er egentlig forberedt på slike forhold. Det er litt flaks hvis du kommer inn og det er litt mindre vind. Kanskje får du en luke med litt mindre vind, kan skyte fire-fem treff og gå ut av standplass. Det er litt som et lotteri, sa landslagst­rener Siegfried Mazet til statskanal­en.

I tett snødrev fikk Thingnes Bø en strålende start. Etter to feilfrie liggende serier gikk han ut i tet halvannet sekund foran Simon Desthieux. Da så det svært lovende ut, men igjen skulle skytingen på stående skape skikkelig trøbbel for 25-åringen.

Først måtte han tåle to bom, men kompensert­e for det med superfart i løypen. Gullet var derfor fortsatt innenfor rekkevidde før siste skyting, men der taklet han ikke vindforhol­dene i det hele tatt. Fem strake bom er uvant kost for vinnerskal­len.

Dermed ble det ikke et femte gull for stryningen i Östersund-VM. Thingnes Bø kom til mesterskap­et som storfavori­tt, men endte opp med kun én individuel­l tittel (sprinten). Den uttellinge­n er han neppe helt fornøyd med.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway