Bergens Tidende

– Utrolig bittert at det ble slik

- KURT B. M. HAUGLI kurt.haugli@aftenposte­n.no

Marte Olsbu Røiseland var skuffet etter å ha skuslet bort sin siste mulighet til å ta individuel­l medalje i VM. Men til slutt måtte hun innrømme at det var stas å reise fra VM-byen med tre stafettgul­l.

Marte Olsbu Røiseland har egentlig hatt et fantastisk VM med tre gull. Men det var én ting som manglet: Den individuel­le medaljen.

Snøfiller suste vannrett inn over skytebanen, pisket i ansiktet og la seg som lim i sporet. VMs siste øvelse for jentene ble en utfordring for alle som var ute og gikk. Og det ble en utfordring som de norske jentene taklet sånn passe.

– Dette var min sjanse. Jeg grep den ikke. Det var bittert, sa Marte Olsbu Røiseland.

Sammen med Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold utgjorde hun det norske laget på den avsluttend­e fellesstar­ten. De to andre jentene på laget hadde begge tatt sølv på individuel­l distanse, mens Røiseland manglet en individuel­l medalje.

Røiseland hadde en sur fjerde- plass og tre stafettsei­ere. På fellesstar­ten ble det fire bom og syvendepla­ss da Dorothea Wierer vant foran Jekaterina Jurlova-Percht og Denise Herrmann.

Skuffelsen

Tre gull er ikke dårlig, men 28-åringen fra Froland var ingen lykkelig skiskytter på den siste dagen.

– Jeg er skuffet over dagens løp. Men jeg er skikkelig godt fornøyd med å være verdensmes­ter tre ganger. Jeg følte at jeg fikk ut mine beste løp på stafett. Jeg har forhåpentl­ig noen VM foran meg, sa hun etterpå uten at hun klarte skjule dagens skuffelse.

Det var de to bommene på den siste skytingen som fortsatt preget henne da hun forklarte seg etter løpet.

– Det er utrolig bittert at det ble slik. Men man får bare prøve igjen og motivere seg til avslutning­en i Holmenkoll­en kommende helg.

Sprudlende Eckhoff

Mens Røiseland deppet for sin

siste øvelse i VM, var det to andre norske jenter som sprudlet i målområdet.

– Formidabel­t, sa Tiril Eckhoff da hun skulle oppsummere VM. Hun reiser fra byen ved Storsjöen med to gull og én sølvmedalj­e.

I den avsluttend­e konkurrans­en endte hun opp med en femteplass. Uten en bom på siste skyting ville hun ha hatt en mulighet til å ta nok en medalje. Men det plaget henne ikke i etterkant.

– Her i dag ser du en skiskytter som er fornøyd med femteplass. Det var enormt vanskelige forhold i dag, og jeg er stolt over at jeg skjøt 16 treff under slike forhold.

Vind fra feil kant

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt perfekt på de to første liggende skytingen. Men så fikk hun

problemer. Hun er den eneste av de norske jentene som skyter links. Det vil si at hun legger an geværet på venstre skulder.

– Jeg elsker ruskete forhold på liggende skyting. Men det er jo litt ironisk at jeg elsker slike forhold på liggende når det blåser fra høyre mot venstre, så hater jeg det på stående.

Med geværet i anlegg på venstre skulder og vind fra høyre mot venstre får hun vinden inn i ansiktet.

Men selv ikke vind iblandet snø fra høyre mot venstre tok humøret fra VM-debutant Tandrevold. Hun har gull fra stafetten og sølv fra sprinten.

– Det har vært et fantastisk VM med en flott stemningen i hele leiren. Jeg har virkelig kost meg, sier hun.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX ?? LITT STAS:
FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX LITT STAS:
 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX ?? GRATULERTE VINNEREN: Tiril Eckhoff gratulerer smilende vinner Dorothea Wierer.
FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX GRATULERTE VINNEREN: Tiril Eckhoff gratulerer smilende vinner Dorothea Wierer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway