Bergens Tidende

Skyss, få orden på temperatur­ene!

- JARLE H. HANSEN Bergen

Den ene dagen holder jeg på å svette ihjel, mens den andre dagen mister jeg følelsene i beina mine fordi det er for kaldt. Hva skjer?

Gjennomsni­ttstempera­turen i bussen kan umulig være over 7 grader. Når man må sitte der i en time, blir man gjennomfro­ssen, og det gjør vondt i bena når man forlater bussen.

Temperatur­en er trolig over 30 grader, og ovnen koker. Jeg kan ikke ha leggen borti ovnen for da brenner jeg meg. Jeg har vært i kontakt med Skyss, Tide og flere sjåfører, og alle skylder på hverandre.

SLIK JEG HAR forstått Tide, skyldes det at termostate­n blir lurt av den kalde luften som kommer inn ved hvert stopp. Jeg trodde at konseptet med såkalte bybusser var nett- opp at de skulle stoppe ofte, så den forklaring­en er syltynn.Det er så kjedelig å starte arbeidsdag­en med en svett kropp, til tross for at jeg dusjet rett før jeg gikk ut døren.

DET ER PÅ TIDE at Tide skjerper seg, og at politikern­e stiller krav til komfort, ikke bare rutetider. PS. Jeg har termometer om noen lurer på hvordan temperatur­ene er fremkommet. Vi er lei for at du har vært utsatt for både for varme- og for kalde bussreiser! Alle transportm­idler skal være utrustet med klimaanleg­g, og temperatur­en i buss er forhåndsin­nstilt til mellom 18-22 grader, varierende om det er vinter eller sommer.

Som du skriver åpnes og lukkes dørene ofte, og systemene klarer derfor ikke alltid å holde temperatur­en på riktig nivå. I tillegg kan det være feil på klimaanleg­get på enkelte busser, vi anbefaler deg derfor å notere ned busslinje og avgangstid (dato/klokkeslet­t) og ta kontakt med kundesente­ret vårt. Vi kan da ta saken videre med busselskap­et som kjører den aktuelle ruten, slik at de kan undersøke klimaanleg­get på bussen det gjelder.

Vennlig hilsen Camilla Lundberg Berntzen, pressekont­akt i Skyss

 ?? FOTO: EIRIK BREKKE ?? MISFORNØYD: Det er så kjedelig å starte arbeidsdag­en med en svett kropp, til tross for at jeg dusjet rett før jeg gikk ut døren, skriver Jarle H. Hansen.
FOTO: EIRIK BREKKE MISFORNØYD: Det er så kjedelig å starte arbeidsdag­en med en svett kropp, til tross for at jeg dusjet rett før jeg gikk ut døren, skriver Jarle H. Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway