Bergens Tidende

Åpen dyreklinik­k er et populært tiltak

- HILDE OLSEN AALVIK hilde.olsen.aalvik@bt.no foto FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Cathrine Kuven tok med hunden sin Sockie på åpen dyreklinik­k i Sandviken.

Med utsikt over Byfjorden, i strålende sol, sitter dyr og dyreeiere i et fullt venterom på Sandviken dyreklinik­k.

En av kattene mjauer høyt, samtidig som en hund bjeffer inne på et av behandling­srommene. Noen er ferdige med behandling, og eierne får med seg gratis fôr, medisiner, bæsjeposer og annet de måtte trenge.

Sockie har lenge gått litt skeivt. Han har dårlig balanse, vegrer seg for å gå ned trapper og han har klødd seg mye på øret. Eier Cathrine Kuven er redd noe er galt.

Han blir løftet opp på undersøkel­sesbordet og veterinær, og en av eierne av Sandviken dyreklinik­k, Camilla Meltevik, starter med å kjenne på lymfeknute­ne.

– Han er ganske stresset, men jeg får lov til å kjenne på organene, sier Meltevik.

Hun fortsetter med å sjekke tennene til Sockie. Han vrir seg, og eier Kuven må holde ham, og roe ham ned. Etter hvert tar Meltevik frem instrument­et for å sjekke ørene til Sockie. Han klynker og vrir seg enda mer.

– Det kan være en sprukket trommehinn­e, en ørebetenne­lse han har gått lenge med, eller drypp som gjør at han går så skjevt, sier Meltevik.

– Alle dyr har krav på hjelp

Veterinære­ne ved Sandviken Dyreklinik­k har sett mange dyr som gjerne skulle hatt litt hjelp, når de har gått gjennom sentrum. Det var der tanken om åpen dag på dyreklinik­ken, for rusmisbruk­ere, hjemløse og særs vanskeligs­tilte, oppsto.

– Alle har ikke krav på å ha et dyr, men alle dyr har krav på hjelp, sier Meltevik.

De har nå samlet inn 20.000 kroner via Spleis og Vipps, slik at dyrene som trenger det kan få gratis oppfølging, eller oppfølging til en veldig lav pris, hvis det trengs.

– Noen av dyrene trenger mer behandling, medisiner eller

 ??  ??
 ??  ?? UNDERSØKEL­SE: Hunden Sockie er blitt løftet opp på undersøkel­sesbenken.
UNDERSØKEL­SE: Hunden Sockie er blitt løftet opp på undersøkel­sesbenken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway