Bergens Tidende

Mann fra Bergen skal ha fått mindreårig­e gutter til å ha sex med hverandre

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no

– Det er forferdeli­g og utspekuler­t å lure de som er mest sårbare, erkjenner den tiltalte 24-åringen fra Bergen.

Mandag kom det frem i retten at 24 år gamle mannen i flere år hadde utgitt seg for å være «Susanne» på nett.

Som «Susanne» skal mannen ha forledet flere mindreårig­e gutter ned i 11-årsalderen til blant annet å chatte om sex, kle seg nakne og onanere foran webkamera.

24-åringen har i kke erkjent straffskyl­d for disse forholdene, men han har blant annet erkjent å ha fått to gutter, 13 og 14 år gamle, til å ha seksuell omgang med hverandre.

– Jeg ble revet med. Det var spennende å tenke på at de trodde jeg var en jente, og så se hvor langt jeg klarte å få dem til å gå, sa han i retten mandag.

– Utspekuler­t

Tirsdag formiddag leste statsadvok­at Kristine Herrebrøde­n fra flere av Skypechatt­ene «Susanne» skal ha hatt med mindreårig­e gutter. I flere av dem instrueres guttene til hva de skal gjøre med seg selv foran webkamera.

– Jeg husker ikke så mye av det jeg skrev. Men i dag synes jeg det er forferdeli­g, utspekuler­t og feil å lure de som er mest sårbare. Jeg har jo vært der selv, og blitt lurt av eldre menn. Det var feil gjort av meg og jeg angrer på det, sa 24-åringen.

I retten fortalte 24-åringen at han hadde chattet med veldig mange gutter, og at det derfor var vanskelig å huske chattene.

– Jeg har sikkert chattet med 16.000, og for meg er det umulig å skille ut enkelte chatter. Men chattene her høres ut som mitt mønster. Det er det jeg kan si, sa han.

– I chattene virker du ganske målrettet på å komme i kontakt med unge gutter, og gjerne med tannregule­ring. Hvorfor det?

– Ja, jeg ser den. Jeg har sagt at jeg har hatt en liten dragning mot yngre gutter, men jeg har også chattet med folk på min egen alder og eldre, svarte han.

– Men hva tenker du om at han ene her kun er 13 år? spurte aktor.

– Jeg angrer på det jeg har gjort mot ham. Det er forferdeli­g det han har opplevd i så ung alder, svarte han.

– Du sier at du tar ansvar for det, men erkjenner du straffskyl­d for det? spurte aktor.

– Det må jeg tenke litt på, svarte han.

Delte bilder av gutter

Koordinere­nde bistandsad­vokat for de 14 fornærmede guttene, May Britt Løvik, reagerte på at 24-åringen påtar seg ansvaret for at han lurer gutter, men at han ikke erkjenner straffskyl­d for flere av forholdene fordi han ikke husker.

– Ja, det stemmer, svarte mannen.

– Han tar et kjempeansv­ar moralsk, men det må aksepteres at han ikke er sikker og at han ikke husker, brøt forsvarere­n til 24-åringen, Erik Johan Mjell, inn.

I flere av tilfellene skal 24-åringen også ha lagret bilder av guttene mens de blant annet onanerte, og så skal han ha delt bildene med andre Skype-brukere, ifølge statsadvok­aten.

– Jeg husker ikke å ha delt bilder. Men etter å ha sett bilder her i retten, erkjenner jeg straffskyl­d for dette, sa han.

 ?? FOTO: MARIANNE NILSEN ?? FORSVARER: Advokat Erik Johan Mjell er forsvarer for24-åringen.
FOTO: MARIANNE NILSEN FORSVARER: Advokat Erik Johan Mjell er forsvarer for24-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway