Bergens Tidende

Gruvedrift­en gjenopptas i Sør-Varanger

-

Nærings- og fiskeridep­artementet gir driftskons­esjon for utvinning av jernmalm i SørVarange­r i Finnmark. – Dette kan bety flere hundre arbeidspla­sser for kommunen, sier næringsmin­ister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Bama trekker tilbake flere produkter med tørket frukt etter salmonella­utbrudd. Tidligere har Bama trukket tilbake produktet Eksotisk miks som har vist seg å være årsaken til at flere har fått påvist salmonella­smitte. Nå utvides tilbakekal­lingen til også å omfatte disse produktene: NJOY Studentbla­nding, NJOY Bananchips, NJOY Luksusmiks, husk! Fruktmiks og husk! Papayamiks. Bama ber forbrukere som har disse produktene hjemme, om å levere dem tilbake til butikk eller kaste dem. men vi har både kompetanse og erfaring blant våre ansatte som er svært relevant.

Han mener det er naturlig at tilbudet er på Strax-huset, fordi rusavhengi­ge i utgangspun­ktet oppsøker hjelp der.

Det har også lenge vært et ønske at Strax-huset skal ha tilbud døgnet rundt, fordi et sammenheng­ende tilbud har bedre effekt på dem som mottar hjelp, sier Torjussen.

Vil komme med innspill

– Det har sine fordeler at akuttovern­attingen ligger her. Vi er i daglig kontakt med brukerne, og det gir oss en unik anledning til å se behov og legge til rette for overnattin­g dersom det trengs.

Torjussen sier ansatte ved Strax-huset vil engasjere seg i prosessen fremover, men at de ikke er overbevist om at dette tiltaket er av det gode.

I samråd med politiet og andre fagfolk, er vi kommet frem til at det er lurt å avlaste Strax-huset. Erlend Horn (V), sosialbyrå­d

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway