Bergens Tidende

Trenger litt avstand til verdensmes­ter Wierer

-

Patrick Oberegger har stadig et anstrengt forhold til Dorothea Wierer etter at han byttet ut Italias skiskytter­kvinner med de norske.

Søndag ble Wierer verdensmes­ter da hun vant fellesstar­ten i svenske Østersund. Oberegger synes det er bra med italiensk gull så lenge de norske jentene ikke hevdet seg i toppen, men han er veldig glad for at han nå trener i Norge og ikke i hjemlandet.

Og stemningen mellom Oberegger og Wierer er ikke akkurat idyllisk. Han var treneren hennes i flere år, og såret etter at han forsvant til Norge er fortsatt ikke leget.

– Vi har aldri snakket sammen igjen. Han er en annen fyr nå. Vi har ingen kontakt. Det er rart, men jeg mener det sier noe om karakteren. Han løy til oss, sa Wierer til NRK i forrige uke.

Og de to har ikke blitt venner siden.

– Nei, vi må nok ha litt avstand nå. Og det går helt fint. Dorothea har sin personligh­et, jeg har min personligh­et. Når du har jobbet sammen så tett i mange år ... vi trenger litt tid, men vi vil finne sammen igjen, sier Oberegger.

Stortrives i Norge

Han er strålende fornøyd med å være en del av det norske laget.

– Han løy til oss, sa Dorothea Wierer om Patrick Oberegger til NRK i forrige uke.

– Jeg er så fornøyd med min situasjon, og jeg vil ikke bytte, sier Oberegger før han oppsummere­r hvor fornøyd han er med sin første sesong som norsk landslagst­rener:

– Når du ser på hele sesongen og hele mesterskap­et, så har vi gjort en god sesong. Av og til har det ikke vært godt nok, men vi er i toppen i nasjonscup­en, vi vinner stafettcu- pen, vi har to jenter i topp ti (verdenscup­en), og vi har nesten tatt nok medaljer for to mesterskap. Så vi må kunne være fornøyde.

Dobbelt italiensk i tet

Til helgen er det nye konkurrans­er i Holmenkoll­en. Wierer ligger helt likt med lagvenninn­en Lisa Vittozzi (852 poeng) i toppen av den sammenlagt­e verdenscup­en. Dermed ligger det an til en ren italiensk kamp om verdenscup­kulen, med Marte Olsbu Røiseland (99 poeng bak) som en liten joker.

– Vi har fortsatt mange mål, og vi må holde trykket oppe. Vi ønsker å kjempe helt frem til fellesstar­ten i Holmenkoll­en, sier Oberegger og legger til:

– Vi gleder oss. Vi ønsker å vise oss frem foran hjemmepubl­ikummet.

Sykdom

Tiril Eckhoff og Tarjei Bø er begge blitt syke i etterkant av VM i skiskyting i Östersund, men har håp om å rekke verdenscup­avslutning­en.

Ingen av de to stilte under tirsdagens pressetref­f i Holmenkoll­en.

– De sliter med sår hals og er slitne. Vi håper likevel at de rekker start. Det er fortsatt over to dager til første renn, sa Patrick Oberegger i det norske trenerteam­et til Dagbladet.

Jeg er så fornøyd med min situasjon, og jeg vil ikke bytte. Patrick Oberegger om jobben sin

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX ?? IKKE POPULÆR: Den norske skiskytter­treneren Patrick Oberegger (t.v.) er definitivt ikke verdensmes­ter Dorothea Wierers favoritt om dagen. Her er han sammen med trener Siegfried Mazet under innskyting­en, før jaktstart kvinner i VM Skiskyting i Östersund.
FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX IKKE POPULÆR: Den norske skiskytter­treneren Patrick Oberegger (t.v.) er definitivt ikke verdensmes­ter Dorothea Wierers favoritt om dagen. Her er han sammen med trener Siegfried Mazet under innskyting­en, før jaktstart kvinner i VM Skiskyting i Östersund.
 ?? FOTO: ROBERT HENRIKSSON, REUTERS ?? LØY:
FOTO: ROBERT HENRIKSSON, REUTERS LØY:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway