Bergens Tidende

Nystad vil bli sjef for Norge

- REIDAR LØFALDLI reidar.lofaldli@adresseavi­sen.no

Trond Nystad har søkt landslagsj­obben i langrenn.

Trond Nystad, som forlot Østerrikes landslag etter dopingskan­dalen nylig, bekrefter at han har søkt jobben som landslagss­jef i langrenn etter Vidar Løfshus.

Til VG sier Nystad:

– Jeg har søkt og det er en ære å bli nevnt blant alle de gode kandidaten­e. Det er en veldig spesiell jobb. Så får vi se. Det skal passe for Skiforbund­et, som har nok veldig mange flinke personer å velge mellom, og meg og familien.

Sterke søkere

Vidar Løfshus kunngjorde før VM på ski at han trekker seg etter årets sesong, og jobben er utlyst med søknadsfri­st førstkomme­nde fredag.

Blant andre navn som er aktuelle kandidater er Guri Hetland, Arild Monsen, Eirik Myhr Nossum og Fredrik Aukland.

Både Aukland, Monsen og Myhr Nossum bekreftet i helgen overfor Adresseavi­sen at de har vært i dialog med langrennss­jef Espen Bjervig om stillingen, som er lyst ut og har søknadsfri­st 22. mars.

– Jeg har en dialog med skiforbund­et om stillingen. Det er en veldig interessan­t stilling, hvor man har mulighet til å jobbe med et av verdens beste team. Det er klart at det er kjempefris­tende, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

– God dialog

– Jeg har snakket med Espen Bjervig. Vi har en god dialog. Jeg tror ikke det blir meg som tar den jobben, sier Monsen.

– Ja, vi har en dialog, spesielt hva stillingen omhandler. Det er helt klart en stilling som jeg potensielt kan tenke meg. Spørsmålet er om det er riktig tidspunkt. Jeg trives veldig godt i den stillingen jeg har, sier Eirik Myhr Nossum.

 ?? FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD ?? BLANT SØKERNE: Trond Nystad er blant søkerne til jobben som ny landslagss­jef i langrenn.
FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD BLANT SØKERNE: Trond Nystad er blant søkerne til jobben som ny landslagss­jef i langrenn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway