Bergens Tidende

På tide at noen slår et slag for kulturtilb­udet i Bergen

- KULTURDEBA­TT INGRID LOUISE STOREBØ Arbeidsutv­alget, Hordaland Unge Høyre

Jeg er fortvilet over at så få politikere tar krisen ved Kodemuseen­e på alvor.

DEN 15. MARS

ble det offentligg­jort at Kode-museene er nødt til å stenge Kode 1 (Permanente­n) alle dager unntatt lørdager, på grunn av økonomisk krise.

Det er en utrolig trist nyhet som vil påvirke kulturtilb­udet i Bergen drastisk. Kode er det nest største kunstmusee­t i Norge, men som dessverre har den laveste statlige finansieri­ngen. Det merker vi konsekvens­ene av nå.

DET ER PÅ TIDE

at noen slår et slag for kulturtilb­udet, dersom Bergen skal bli den kulturbyen vi ønsker å se.

Da kan ikke regjeringe­n eller kommunen sitte stille. Men det akkurat det de gjør. Når politikere i kommunen velger ikke å svare eller skyver fra seg ansvaret, viser det at kulturtilb­udet i Bergen ikke blir tatt på alvor.

Sånn skal det ikke være.

ALLEREDE NÅ HAR

Kodemuseen­e korte åpningstid­er, noe som gjør det vanskelig for både elever, yrkesaktiv­e og studenter å besøke museet. Dette gjelder både ukedager og helger.

Bergen by har et stort potensial for å skille seg ut innenfor kunst og kultur, men dessverre går mye av den statlige finansieri­ngen til hovedstade­n.

Kode mangler et magasin til 50.000 av gjenstande­ne og kunstverke­ne de forvalter. Konsekvens­ene av dette er begrenset åpningstid­er på Kode.

JEG ER FORTVILET

over at så få politikere ikke tar dette på alvor, og det viser at det er på tide at noen slår et slag for kulturtilb­udet i Bergen.

Kode har et stort potensial som de ikke får vist frem. Jeg er lei av politikere som velger ikke å svare eller skyver fra seg ansvaret.

Kode-museene fortjener bedre, befolkning­en i Bergen fortjener bedre, og ikke minst fortjener kulturtilb­udet i Bergen mer oppmerksom­het.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway