Bergens Tidende

Leaving Michael Jackson

- INGRID KRISTINE SKJOLDAHL Student

JEG HUSKER FØRSTE

gang jeg hørte på Michael Jackson. Året var 2009. Vi hadde akkurat lært om ham på skolen, og vi fremførte sangene hans på skoleavslu­tninger. Vi visste ingenting om at han hadde misbrukt flere barn.

JEG SKULLE BARE

ønske at jeg hadde kjent til sannheten før jeg så dokumentar­en «Leaving Neverland». Jeg synes det er sjokkerend­e og vemodig. At det som startet som et rykte faktisk er sant. En av verdens mest kjente popidol har hatt seksuell omgang med flere titalls barn. En etter en. I flere år.

Det er ekkelt, trist, pro-

voserende, grusomt, skandaløst. Ofre som sitter igjen med skammen er skadet for livet. Det verste er at de bebreider seg selv. Det gjør så vondt i hjerterøtt­ene, det brenner innvendig.

ALLE SKAL FÅ ha sin egen mening om Michael Jackson, jeg

dømmer ingen, men selv har jeg mistet respekten for ham. Jeg synes det som er kommet frem er ødeleggend­e for å nyte musikken hans.

Å VÆRE KLAR over at ting er ikke alltid som de ser ut til. Overgrep mot barn burde blitt tatt opp som tema alle- rede i barnehagen, for mange barn sliter med å skille mellom fantasi og virkelighe­t. Barn er godtroende, de forstår ofte ikke hva som skjer og de holder på grusomme hemmelighe­ter. For de som er i tvil om hvordan det kan skje, bør de se dokumentar­en.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SEKSUELT MISBRUKT: Alle skal få ha en egen mening om Michael jackson, jeg dømmer ingen, skriver IngridKris­tine Skjolddal.
FOTO: NTB SCANPIX SEKSUELT MISBRUKT: Alle skal få ha en egen mening om Michael jackson, jeg dømmer ingen, skriver IngridKris­tine Skjolddal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway