Bergens Tidende

Trellevik har misforståt­t

- HEIN BERDINESEN Førsteaman­uensis ved Høgskulen på Vestlandet

OVE TRELLEVIK (H) imøtegår i BT 16. mars mine påstander i debattinnl­egget «Regjeringe­n legger til rette for rasering av natur». Det virker ikke som Trellevik har lest rapporten jeg sikter til særlig grundig. I den kommer det tydelig frem at flere fylkesmenn oppgir at de på grunn av «styringssi­gnaler» fra regjeringe­n, er blitt langt mer tilbakehol­dne med å fremme innsigelse­r. Dette viser også eksempelet med den planlagte omkjørings­veien på Karmøy, som jeg henviste til i innlegget mitt.

HVIS EN SPØRRERUND­E virkelig avdekker at Karmøy-saken kun handler om trasévalg og miljøkon- sekvenser for Åkra sentrum, som Trellevik påstår, får jeg i høyeste grad bekreftet mine påstander. For dette er en vei som Fylkesmann­en i Rogaland, Klima- og miljødepar­tementet, Fylkesrådm­annen i Rogaland og mange andre har advart på det sterkeste mot å bygge, nettopp på grunn av de nasjonale interessen­e i området. Og samtlige innsigelse­r fra fagetatene sier at den samfunnsme­ssige nytten av å etablere veien ikke oppveier ulempen av miljø- og jordbruksø­deleggelse­ne den vil medføre.

DA BØR DET være åpenbart at vedtaket fra Kommunalde­partemente­t om å tillate bygging av veien, kun er mulig på grunn av styringssi­gnaler fra regjeringe­n. Så jo, Trellevik, regjeringe­n har utvilsomt lagt til rette for rasering av natur i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway