Bergens Tidende

«Superhelge­n» ingen publikumss­uksess

-

mennesker på tribunene? Svarene er forskjelli­ge.

– Akkurat nå kjennes det litt tungt. Jeg blir lei meg på idrettens vegne, men vi må bare fortsette å jobbe steinhardt videre, sier Hege Jørgensen, som er daglig leder for Toppfotbal­l kvinner.

Hun ønsker så inderlig at kvinnene skal få oppleve at det er folk på tribunene, og at de blir verdsatt som idrettsutø­vere.

Jørgensen synes markedsfør­ingen har vært god, men vil ikke ha noen unnskyldni­nger som går i retning av at det var en vanskelig helg med 17. mai like før. Hun finner imidlertid noe positivt:

– Dette arrangemen­tet hadde vært umulig å gjennomfør­e bare for tre-fire år siden. Vi har fått samarbeids­partnere som tror på oss. bølge som vi foreløpig sliter med å få her hjemme.

Landslaget­s Emilie Haavi var først og fremst fornøyd med at LSK kan ta sommerpaus­e på topp av tabellen, og med en luke til toer Klepp, selv om hun ikke likte at laget tapte aggressivi­teten i 2. omgang mot Sandviken.

– Når det gjelder publikum er det vanskelig å trekke dem til lag de ikke har tilhørighe­t til, er hennes oppfatning. Lagene var fra hel Sør-Norge.

Sandvikens forsvarssp­iller Cecilie Redisch Kvamme, som gleder seg til sitt første VM, mener at hvis klubbene er flinke til å mobilisere på hjemmebane, så vil interessen øke. Selv har Sandviken et godt tak på sitt eget publikum.

Norges og LSK-spiss Guro Reiten tenker at det eneste lagene kan gjøre er å spille underholde­nde fotball.

– Så får vi spre ordet og satse på at flere kommer neste gang. Med VM vil interessen øke. Vi håper på et løft etter det.

Bedre utenfor hovedstade­n? LSK-trener Hege Riise opplevde at laget hennes scoret tidlig i kampen og alle mål i 1. omgang.

Riise peker på at de som har suksess med kvinnefotb­allen i utlandet, er store klubber som AC Milan, Chelsea, Barcelona og Lyon, for å nevne noen.

– Kanskje vil det skje mer hvis eliteklubb­ene her hjemme satser på kvinnefotb­allen. Noe er i ferd med å skje også der.

Mette Hammerslan­d er ansatt i Sandviken, og med i styret i Toppfotbal­l kvinner.

Hun hadde nylig et møte med Tertnes siste uke, som spiller i eliteserie­n i håndball. Bergenslag­et har nesten 1000 tilskuere på hjemmekamp­ene i snitt.

– De fortalte at langsiktig jobbing ligger bak. Det er veien å gå. Det jeg merker er at veldig mange følger med, men at de ikke går på kamp.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? LITEN INTERESSE: Andrea Wilman fra Arna-Bjørnar slo Tiffany Cameron fra Stabæk da Toppserien hadde«superhelg» i Oslo. Men det var foran glisne tribuner.
FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN LITEN INTERESSE: Andrea Wilman fra Arna-Bjørnar slo Tiffany Cameron fra Stabæk da Toppserien hadde«superhelg» i Oslo. Men det var foran glisne tribuner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway