Bergens Tidende

På Silkeveien i Sentral-Asia

-

En eventyrrei­se fra Samarkands blå kupler til nomadenes jurter i Kirgisista­n Av alle reisemål som kan nås med rutefly fra Europa, må Usbekistan være noe av det mest eksotiske. Hvem har ikke drømt om å oppleve sagnomsust­e byer som Bukhara, Tasjkent og Samarkand? Navnene alene vekker assosiasjo­ner – Silkeveien, krydderduf­tende markeder, kamelkarav­aner i ørkenen, fargerike folkeslag i fremmede byer og moskeer med turkisblå kupler! Det blir ikke mindre eksotisk når vi så entrer nabolandet Kirgisista­n der en tur inn i høyfjellet står på menyen, samt overnattin­g i 22. oktober–03. november

Sted: Middelhave­t Bli med på denne fasinerend­e reisen hvor du får det beste av Europa og Nord-Afrika – fra historiske byer til romantisk idyll. Det finnes ingen bedre måte å reise på enn et cruise: du sjekker inn, pakker ut én gang, og flyter i luksus fra én verden til en annen. Opplev alt fra vakre øyer og spennende byer til ulike tidsepoker og kulturer. MSC har familieven­nlig filosofi som tilbyr et variert program med aktivitete­r, underholdn­ing og sosiale arrangemen­ter skreddersy­dd for alle aldersgrup­per.

Mer info, kontakt Unik Travel på 38 12 79 00 eller reise@uniktravel.no

9.–20. september Sted: Albir og Costa Blanca På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Her er det kort vei mellom sjø og fjell og alt imellom. Her kan man nyte stillheten og tilbringe late dager på stranden, eller oppleve vibrerende storby med vakre, majestetis­ke bygninger av både ny og gammel dato. Hotell ved sjøen med alle fasilitete­r, velsmakend­e spansk mat og god drikke i kombinasjo­n med hyggelige medreisend­e og et godt klima

– hva mer kan man egentlig ønske seg?

Mer info, kontakt Unik Travel på 38 12 79 00 eller reise@uniktravel.no 9. september – 2. oktober

Sted: Sentral-Asia jurte og besøk hjemme hos kirgisiske familier. Silkeveien, en av historiens viktigste handelsrut­er, bandt sammen de to store antikke sivilisasj­onene – Europa og Det fjerne Østen. Nå har du muligheten til å bli med på en eventyrlig reise til eldgamle byer, krystallkl­are fjellvann og irrgrønne høyfjell dekket med edelweiss der nomadene lever i Asias fjerneste strøk.

Er du klar for ditt livs reise?

Mer info, kontakt Unik Travel på 38 12 79 00 eller reise@uniktravel.no 14.–18. oktober

Sted: Island Mange har et ønske om å besøke Island, og nå er muligheten her! Island er en reise til våre norrøne røtter, til vill og øde natur og et hypermoder­ne Reykjavik. Ikke uten grunn hviler det et historisk sus over øya, som i sin tid ble befolket av vikingene, og naturen viser frem sin mangfoldig­het i ulike former av landskap, lys og farger. Vi møter også et vennlig folk med en spennende historie med tette bånd til vårt eget land.

Mer info, kontakt Unik Travel på 38 12 79 00 eller reise@uniktravel.no

13.–17. august Sted: Skottland Skottland har det meste: Høye forrevne fjell, fjorder, myke grønne åser, naturskjøn­ne daler og store byer med vakre bygninger og monumenter. Vår base blir i landlige Dunblane, hvor vi skal bo på Double Tree by Hilton i Dunblane. En ærverdig slottslikn­ende bygning med moderne fasilitete­r og en svømmehall i en nydelig park. Det ligger sentralt der Høylandet begynner og er et godt utgangspun­kt for våre turer til Pitlochry, Edinburgh, Glasgow og Loch Lomond.

Mer info, kontakt Unik Travel på 38 12 79 00 eller reise@uniktravel.no

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway