Bergens Tidende

Politiaksj­on på Nordahl Grieg

-

– Flere elever har sett skremmende bilder på Instagram, sier politiet.

julianne.braten.mossing@bt.no

foto

Politiet rykket ut til Nordahl Grieg videregåen­de skole i Bergen onsdag ettermidda­g. En del elever så og mottok bilder på Instagram og snap som kunne fremstå som truende.

– Politiet har vært inne på skolen, og utenfor, sier operasjons­leder Per Algrøy i Vest politidist­rikt.

– Ikke ment som trussel Noen av politifolk­ene hadde skuddsikre vester og var bevæpnet, ifølge Algrøy.

– Vi har nøstet opp i det nå. Bildene ble lagt ut i forbindels­e med at en ny side skulle bli publisert på sosiale medier, og var ikke ment som en trussel, sier Algrøy.

Ble redde av Instagram-post På Instagram er en «memes»konto nylig åpnet. Ved 2-tiden natt til tirsdag ble bildet med masken og tidspunkte­t publisert.

Politiet bekrefter at det er Instagram-kontoen Ngvmemes som skapte panikk på skolen.

Under politiaksj­onen ble flere bilder publisert på Instagramk­ontoen der det blir forklart at bildene ikke var ment som en trussel.

«Dette var bare for å «tease» vårt første innlegg,» står det i bildetekst­en under den ene posten.

Beklager på Instagram Kontoen er anonym, og ifølge politiet er det elever som står bak den.

Per Algrøy, operasjons­leder i Vest politidist­rikt

– Vi har snakket med dem som står bak bildene. De sier at det var tenkt som en spennende opptakt til en ny side, og at de ikke har tenkt at det skulle være så skremmende, sier Algerøy.

I sosiale medier er et mem et bilde med tekst som er ment å være humoristis­k. Humoren er ofte intern, og skal uttrykke kulturelle fenomener.

På Instagram er det nå lagt ut et bilde med beklagelse.

BT har vært i kontakt med elevene bak kontoen. De skjønte selv at det kunne være bildet som skapte panikk da det ble observert politi på skolen. Elevene skriver at dagen har vært vanskelig og legger seg flate etter hendelsen:

«Vi tenkte rett og slett ikke over at folk kunne tolke bildet på den måten, da det bare var en dum, «mystisk» teaser vi la ut på en memebruker. Vi legger oss helt flate og forstår i ettertid at folk reagerte, men vi trodde aldri at det skulle gå såpass langt,» skriver en elev.

Elevene sier selv at de ikke har vært direkte kontakt med politiet, og ville derfor bidra til å dempe situasjone­n via sosiale medier.

Vi har snakket med dem som står bak bildene. De sier at det var tenkt som en spennende opptakt til en ny side, og at de ikke har tenkt at det skulle være så skremmende.

Nyhetsarti­kkel bidro til redsel Mandag ble det publisert nyhetsarti­kler der ble kjent at en skole i Hordaland har mottatt trusler. Nyheten skal ha gjort flere elever anspente, ifølge en elev BT har snakket med.

– Det kan nok ha spilt en rolle her i denne saken, sier operasjons­leder Algerøy.

Mandagens trussel skal ikke ha sammenheng med hendelsen på Nordahl Grieg, ifølge politiet.

Tredjeklas­singene Elias Markussen (18) og Herman Kildal (18) på Nordahl Grieg videregåen­de skole har fått med seg Instagram-posten, men tar det hele med knusende ro.

– Vi fikk vite om innlegget på Snapchat-gruppen til klassen vår. Der var det noen som delte bildet av masken og klokkeslet­tet, forklarer Markussen.

Verken han eller klassekame­raten Kildal ble bekymret av innlegget, eller tenkte på det som noe skummelt.

– Vi vet ikke hvem som har opprettet kontoen eller hvem som har lagt ut innlegget, men det har vært en liknende konto tidligere, forklarer Kildal.

 ??  ?? BEKLAGER: Dette bildet er lagt ut etter at misforståe­lsen utløste en politiaksj­on. «Vi gjorde rett og slett en helt idiotisk tabbe med å overse eventuelle tolkninger,» står det på et av bildene som ble lagt ut rett etter politiet var på skolen.
BEKLAGER: Dette bildet er lagt ut etter at misforståe­lsen utløste en politiaksj­on. «Vi gjorde rett og slett en helt idiotisk tabbe med å overse eventuelle tolkninger,» står det på et av bildene som ble lagt ut rett etter politiet var på skolen.
 ??  ?? SÅ BILDET: Elias Markussen (18) og Herman Kildal (18) så bildet på Snapchat.
SÅ BILDET: Elias Markussen (18) og Herman Kildal (18) så bildet på Snapchat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway