Bergens Tidende

Kristoffer Løkberg skulle evaluere Brann, men hørte aldri noe fra klubben

-

Kristoffer Løkberg har klare meneinger om årsaken til at Brann ikke har lykkes denne sesongen.

oystein.vik@bt.no

Kristoffer Løkberg fikk bare åtte måneder i Brann. I august ble han solgt til Viking.

Søndag møter han gamle lagkamerat­er i årets siste seriekamp, i det han omtaler som «øving» foran sesonghøyd­epunktet: Cupfinalen mot FK Haugesund.

Da Løkberg dro fra Brann, sa han følgende til Eurosport:

– Selvsagt har jeg mine meninger om hva som kan gjøres bedre i og rundt den klubben, men jeg har avtalt med Vibeke (Johannesse­n, daglig leder) og Rune Soltvedt (sportssjef) at jeg skal gi dem ærlige tilbakemel­dinger om hva jeg mener de kan gjøre annerledes på sikt for å bli bedre.

Han la også til at han som tidligere Ranheim-spiller vet mye om hvordan det går an å bygge et lag med få ressurser og være god på det som koster lite.

Tre og en halv måned etter at han dro, har Løkberg ennå ikke blitt bedt om å komme med sine innspill.

– Jeg har spilt ballen over til Brann. Jeg sa jeg var tilgjengel­ig om de ville ha mine synspunkte­r, men jeg har ikke hørt noe, sier trønderen.

Ba ikke om evaluering

BT har spurt Branns sportssjef Rune Soltvedt om Brann er interesser­t i Løkbergs synspunkte­r.

– Det er alltid greit å høre synspunkte­r, men for oss er evaluering noe annet enn synspunkte­r. Og vi har aldri hatt noen rutine for at tidligere spillere evaluerer oss, sier Soltvedt.

Sportssjef­en er opptatt av at Brann aldri har bedt Løkberg om noen evaluering, men at han er velkommen på en kopp kaffe. Og peker på at spilleren ikke var lenge i Brann.

– De synspunkte­ne han har vil jeg anta at han delte med trenerteam­et da han var her. Det er viktig å gjøre det hvis du ønsker å påvirke, sier Soltvedt.

Etter onsdagens Brann-trening lovet trener Lars Arne Nilsen et grundig evaluering­sarbeid.

– Vi skal ha en skikkelig evaluering. Jeg skal snakke med alle spillerne. Vi skal snu hver stein, sier Nilsen.

– Ikke overrasket

Om ikke Løkberg er blitt spurt av Brann om hva som har gått galt i år, så har BT vært interesser­t i hva trønderen tror er årsakene til den svake sesongen.

– Jeg skal ikke si at jeg er kjempeover­rasket over Branns høstsesong, sier Løkberg.

På de ni siste kampene har Brann scoret tre mål. Sist kamp ble det 0–6-tap mot Strømsgods­et.

– Brann har ikke levert stabilt gode prestasjon­er over tid i år. Det var ingenting i vår som tilsa at det skulle bli bedre i høst. Snarere tvert imot. Prestasjon­ene våre varierte både i kamper og mellom kamper. Det var aldri sammenheng­ende gode prestasjon­er, mener Løkberg.

Frykt for å mislykkes 27-åringen mener at det var liten sammenheng mellom det Brann øvde på i vinter og det som skjedde da sesongen startet.

Den nye spillestil­en med ham selv og Petter Strand som indreløper­e og et tydelig aggressivt press og fokus på høy gjenvinnin­g, ble byttet ut med «gamlemåten» å spille på, som blant annet involverte langpasnin­ger i stedet.

– I stedet for å være tydelige på hva vi ønsket å se igjen på banen i form av spill, så ble det bare et jag etter tre poeng. Det var mer fokus på resultat enn prestasjon, sier Løkberg.

Trønderen sier at han forstår at presset rundt lag som Brann og RBK er større enn det man møter i Ranheim og et nyopprykke­t Viking.

Det gjør at han har forståelse for at ting kan endre seg noe når alvoret setter inn, sier han. Likevel:

– Frykten for å mislykkes ble større enn lysten og troen på at belønninge­n kunne bli stor om vi lyktes. Risikoen i spillet ble tatt veldig ned da sesongen begynte. Jeg følte måten vi spilte på endret seg stort fra forsesonge­n til sesongen, sier Løkberg.

– Må finne et prosjekt

At dette skjedde, mener han alle fra ledelse til spillere må ta ansvar for. Uansett mener han at Brann nå må finne sitt prosjekt fremover som klubben øver på og går for.

– Om du skal utvikle et lag over tid, må du ha et tydelig prosjekt. Det er vakkert å se på et lag som samhandler. Der alle elleve drar i samme retning. Så er det mye som kan være vakkert, både Simeones Atlético og Guardiolas City. Poenget er at du må gå for noe, og prioritere bort noe annet. Du må jobbe for noe i forsesonge­n og tørre å stå for det når serien begynner, også. Det handler om å være dønn tydelig.

 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? FRYKT: - Frykten for å mislykkes ble større enn lysten og troen på at belønninge­n kunne bli stor om vi lyktes, sier Kristoffer Løkberg (til v.). Her sammen med Brann-trener Lars Arne Nilsen.
ARKIVFOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN FRYKT: - Frykten for å mislykkes ble større enn lysten og troen på at belønninge­n kunne bli stor om vi lyktes, sier Kristoffer Løkberg (til v.). Her sammen med Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway