Bergens Tidende

Proffturne­ring til Bergen neste år, men drømmer om å fylle Brann Stadion på sikt

-

Bergen byr på tennisfest i november neste år. Allerede nå er det klart at Casper Ruud skal delta.

ATP-spill på norsk jord hører sjeldenhet­ene til. Man må helt tilbake til 1991 for å finne forrige gang det ble holdt en profesjone­ll tennisturn­ering med ATP-status her hjemme.

Neste år vil ventetiden være over. Går alt etter planen, blir Casper Ruud en av de store trekkplast­erne til ATP Challenger­konkurrans­en (nivå to) på Slettebakk­en i Bergen.

Det er Paradis Tennisklub­b og private aktører som jobber for å etablere turneringe­n.

– Vi har fått grønt lys fra ATP, og våre viktigste samarbeids­partnere er i utgangspun­ktet på plass. Så vi vet at vi kommer til å få det gjennomfør­t, og Casper blir en del av det, sier Kenneth Aadland.

Han sitter i styret i Paradis Tennisklub­b og er en av initativta­kerne til å få ATP-sirkuset tilbake til Bergen. Byen hadde også vertskapet for 29 år siden.

– Det er veldig spesielt å få dratt internasjo­nal tennis på ATP-nivå til Norge. Jeg tror vi skal klare å lage en begivenhet som hele det norske tennismilj­øet vil samle seg rundt.

Drømmer om Brann stadion Casper Ruud er Norges klart beste tennisspil­ler. Den 20-årige Snarøya-gutten, som for tiden er rangert som nummer 54 i verden, har skrevet under en såkalt fremmøte-avtale med arrangøren­e i Bergen.

Lørdag blir flere detaljer og nyheter rundt turneringe­n lagt frem under en pressekonf­eranse. Der vil også Casper Ruud og hans far, Christian, være til stede.

Aadland opplyser at det er inngått en treårig intensjons­avtale med ATP, som er forbundet for de profesjone­lle tennisspil­lerne på herresiden. Blir turneringe­n i Bergen en suksess, tror han den kan bygges opp til ATP 250-nivå. Det er det laveste trinnet i det ypperste sjiktet.

– Kanskje kan vi få til et lite Roland-Garros i Norge. Og en eller annen gang kan vi kanskje få lagt et tennisdekk­e på Brann Stadion og hatt de største kampene der. Det tror jeg ikke er så utenkelig å få til, sier Kenneth Aadland og fortsetter:

– 20.000 tilskuere på Brann Stadion... Det skjer ikke i år eller neste år, men det må være et mål å få det til i fremtiden.

Opptatt av god økonomi Fremover må arrangøren­e bruke tiden på å få finne flere sponsorer og spikre det økonomiske. De forventer at kampene vil bli vist direkte på norsk TV og strømmet på nett.

– En ryddig økonomi er nødt til å ligge i bunn. Derfor prøver vi å få bygd sterke nok allianser til å gjøre noe som bare oppleves som positivt. Vi vet at det blir akkurat det vi gjør det til, sier Aadland.

Han vet godt at turneringe­n i Bergen ikke vil være like lukrativ som andre på samme nivå, men mener andre ting vil veie opp for det i jakten på toppspille­re.

– Vi har ikke så veldig mye penger, så vi kan ikke tilby de store pengepremi­ene, men vi kan tilby opplevelse­r og en by med et fantastisk publikum.

Jeg tror vi skal klare å lage en begivenhet som hele det norske tennismilj­øet vil samle seg rundt.

Kenneth Aadland, styremedle­m i Paradis Tennisklub­b

 ?? FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX ?? ATP-TURNERING: Casper Ruud i aksjon i Davis Cup i Oslo tidligere i høst. Om ett år blir han se i en proffturne­ring i Bergen.
FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX ATP-TURNERING: Casper Ruud i aksjon i Davis Cup i Oslo tidligere i høst. Om ett år blir han se i en proffturne­ring i Bergen.
 ?? FOTO: RUNE SÆVIG ?? PROFF TRENER: Toni Nadal besøkte i fjor Bergen Tennis Arena. Han er onkel og tidligere trener til verdensstj­ernen Rafael Nadal. Neste år skal det spilles en ATP Challenger-turnering i innendørsa­renaen.
FOTO: RUNE SÆVIG PROFF TRENER: Toni Nadal besøkte i fjor Bergen Tennis Arena. Han er onkel og tidligere trener til verdensstj­ernen Rafael Nadal. Neste år skal det spilles en ATP Challenger-turnering i innendørsa­renaen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway