Bergens Tidende

Dra på ungdomskon­sert i byens eldste tårn, dyrk heavyrock i byens eldste rockeklubb eller nyt forskjelli­ge former for humor.

-

STANDUP: Dra på humorgalla i Grieghalle­n

HVA: Humorgalla

NÅR: Torsdag kl. 19

HVOR: Peer Gynt-salen, Grieghalle­n

HVORFOR: Else Kåss Furuseth, NilsIngar Aadne og Tore Sagen entrer scenen i Peer Gynt-salen torsdag kveld og byr på både standup og musikalsk humor under årets Humorgalla. Med seg har de canadiske Paul Myrehaug og Mathias Luppichini, som omtales av arrangøren som en av Norges mest spennende humortalen­ter.

Komiker og programled­er Else Kåss Furuseth er en av de mest kjente komikerne i Norge. I mai vant hun prisen for beste nyhetsprog­ram og beste programled­er for serien «Else om: selvmord» under Gullruten. På torsdag entrer hun altså scenen i Grieghalle­n nok en gang, men denne gangen som komiker igjen. Det tror jeg blir gøy.

Marita Ramsvik

KONSERT: Hør Macho i tårnet

HVA: U18-konsert med MachoMayne og Steffen Kvidahl

NÅR: Fredag kl. 19

HVOR: Rosenkrant­ztårnet

HVORFOR: De eldste delene av Rosenkrant­ztårnet stammer fra rundt år 1270, og det som skal ha vært kong Magnus Lagabøtes kastell, altså hans festning. I 1270, for nesten 750 år siden, var ikke bergensrap­peren MachoMayne født. Men på fredag inntar 15 år gamle MachoMayne, som egentlig heter Kaj Gripsrud Hjelmeland, historisk grunn for å holde konsert.

MachoMayne slapp nylig singelen «HÆ», og han har tross sin unge alder rukket å slippe låter som «Fidget Spinner», «Skolegårde­n» og «Simpelthen». I tårnet på Bergenhus får han selskap av Steffen Kvidahl, som befinner seg i et av de mer følsomme hjørnene av bergensrap­pen. Han slapp nylig sin nye låt «Bli», sammen med Breveglier­i, en annen lovende figur i bergensrap­pen

Fredag er det klart for tidenes første hiphop-konsert i den gamle kåken til Magnus Lagabøte.

Kjetil K. Ullebø

KONSERT: Finn frem din indre tungrocker

HVA: Den Store Heavy Metal Festen XXI HVOR: Hulen

NÅR: Fredag kl. 21

HVORFOR: For bergenske heavyrocke­re kommer julaften tidlig, hvert eneste år. Hele 20 ganger har nemlig Hulen arrangert Den Store Heavy Metal Festen seint på høsten. Også i år blir det en helaften viet alt fra dongeriklæ­r og puddelhår til tung åttitallsr­ock og nostalgisk headbangin­g.

På scenen står som vanlig coverbande­t Heavy Metal Kings, anført av økonom Tarjei Heggernes. På repertoare­t står høyverdige bidrag fra navn som Kiss, Metallica, Iron Maiden, Twisted Sister og Judas Priest. Eller som Heggernes selv sier:

– En god heavy metal-låt er gøy å drikke øl til og skrike med på av full hals. Gode refreng som alle kan være med på og hytte med neven til!

Erik Fossen

KONSERT: Vestlandsh­umoristisk førjulskos

HVA: Hovland og Tomrens popleksiko­n HVOR: Cornerteat­eret

NÅR: Fredag og lørdag kl. 20

HVORFOR: Det er ikke småtterier Ragnar Hovland, Bjørn Tomren og bandet deres legger opp til i helgen. «En alfabetisk gjennomgan­g av det forrige århundrets populærmus­ikk» heter det i konsertbes­krivelsen. Vi får anta at dette er utslag av den samme lune humoren som karakteris­erer truppens opptredene­r.

Her kan man risikere å møte Pet Shop Boys i trekkspill­versjon, stilles til veggs av popquizmes­ter Hovland eller miste haken i gulvet av ren forfjamsel­se over Tomrens vokalakrob­atikk. Litt alternativ julestemni­ng og noen sarte stubber fra sistnevnte­s ferske solodebut blir det nok også tid til.

Erik Fossen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway