Bergens Tidende

Resultatlø­s leting etter Eirin (43)

Politiet mistenker at Eirin Mikkelsen (43) er kidnappet, men står fast i etterforsk­ningen. – Vi har ingen ting å gå på, uttaler politiet.

-

Svensk politi jobber med store ressurser for å finne ut hva som skjedde i Landskrona julaften i timene etter den siste kjente vitneobser­vasjonen av Bergens-damen Eirin Mikkelsen. Det er kommet inn flere tips i saken, men ingen av dem har ledet politiet videre i etterforsk­ningen. – Vi har ingen ting å gå på, sier pressetals­mann Rickard Lundqvist hos svensk politi.

Lørdag ettermidda­g kjørte svensk kystvakt frem og tilbake i vannet ved kaien Skeppsbron i byen Landskrona. For tredje dag på rad søkte de i vannet etter savnede Eirin Mikkelsen, før søket ble avsluttet inntil videre lørdag kveld.

Politiet j obber med store ressurser for å redegjøre for hva som skjedde i timene etter den siste kjente vitneobser­vasjonen av Mikkelsen ved 23tiden julaften.

– Vi prioritere­r denne saken høyt.

Vi arbeider så intensivt vi kan, sier Katarina Rusin ved politiet i Malmö.

Spiste julemiddag Mikkelsen befant seg i byen Landskrona i Sør-Sverige sammen med kjæresten sin, ifølge flere familiemed­lemmer BT har snakket med.

Ved 18-tiden julaften skal Mikkelsen og kjæresten ha spist julemiddag på en lokal pub i Landskrona.

Etter julemiddag­en skal paret ha besøkt en venn, før de skal ha gått ned mot havneområd­et seint på kvelden, ifølge svenske Aftonblade­t.

Sendte SMS

Et vitne politiet har snakket med, har fortalt dem at Eirin Mikkelsen befant seg ved havnen ved 23-tiden julaften. Hun var da sammen med en mann, opplyste vitnet.

Det er den siste observasjo­nen politiet kjenner til av 43-åringen.

Om lag fire timer før den siste observasjo­nen, sendte hun en SMS til onkelen sin, Terje Mikkelsen i Bergen, forteller han til BT.

– Vi har hatt veldig god kontakt de siste årene, spesielt den siste tiden. Hun har fortalt at hun hadde det veldig fint, og det virket slik da hun var på besøk i fjor sommer, sier Mikkelsen.

Han forteller at niesen bor på Østlandet og jobber i Nordsjøen.

Han sier at han hadde kontakt med niesen sin noen dager før hun forsvant. Da snakket de om innkjøp av julegaver til andre familiemed­lemmer. Det siste livstegnet han har fra henne, er julaften klokken 19.08, sier han.

– Da ønsket hun meg god jul.

Siden har jeg ikke hørt fra henne.

Onkelen håper de snart får flere svar på hva som har skjedd med niesen.

– Du tegner deg et bilde av hva som kan ha skjedd, men går hele tiden og håper. Vi lurer på hvor hun er og hvordan hun har det. Uvissheten er det verste. Nå håper jeg bare at vi finner henne.

Terje Mikkelsen beskriver sin niese som en reflektert, åpen og omsorgsful­l person.

– Hun er en veldig god mor, som er utrolig glad i barna sine.

Meldt savnet 25. desember Ifølge politiet var det en pårørende av 43-åringen som

meldte henne savnet ved 12-tiden dagen etter julaften.

Politiet etterforsk­er ut fra en hypotese om at Mikkelsen er kidnappet.

– Det er omstendigh­eter rundt forsvinnin­gen som gjør at vi ikke kan utelukke at det er snakk om noe kriminelt, sier Katarina Rusin i politiet.

Beslaglagt telefonen

Politiet har de siste dagene etterlyst tips fra publikum i saken.

– Vi har gjort flere avhør på bakgrunn av disse tipsene, men ingen sier de har sett kvinnen etter klokken 23 julaften, sier Rusin.

Fredag opplyste politiet at de har tatt beslag av Mikkelsens telefon. Den ble funnet på en adresse som Mikkelsen har vært på.

– Vi har analyser av hennes telefon og ser gjennom materialet nå, sier Rusin til BT lørdag.

Politiet jobber også med å finne overvåking­sbilder fra området hvor hun sist ble sett. Så langt skal de ikke ha funnet noe.

Like før klokken 18 avsluttet kystvakten søket etter Eirin Mikkelsen.

– Vi har ikke funnet kvinnen, og vi har ikke funnet noen spor i vannet, sier pressetals­mann Rickard Lundqvist hos svensk politi.

De har bestemt seg for ikke å gjenoppta søket søndag.

–Svært bekymret

Det er kommet inn flere tips i saken, men ingen av dem har ledet politiet videre i etterforsk­ningen. – Vi har ingen ting å gå på, sier Lundqvist.

43-åringens onkel forteller at familien er svært bekymret.

– Jeg er veldig bekymret for henne. Dette er en veldig vanskelig situasjon for alle som står henne nær. Vi tenker det verst tenkelige.

 ??  ?? SØK AVSLUTTES: For tredje dag på rad søkte svensk kystvakt i går i vannet etter den savnede Eirin Mikkelsen. De har bestemt seg for ikke å gjenoppta søket søndag.
SØK AVSLUTTES: For tredje dag på rad søkte svensk kystvakt i går i vannet etter den savnede Eirin Mikkelsen. De har bestemt seg for ikke å gjenoppta søket søndag.
 ??  ?? LETER: Lørdag kveld var mellom 15 og 20 frivillige ute og lette etter savnede Eirin Mikkelsen (43) i Landskrona. – Vi begynte ved 16-tiden, og kommer til å fortsette utover kvelden. Håpet er selvsagt å å finne henne og at familien hennes skal få fred, sier Per Henriksson. Fra venstre Magnus Andersson, Sandra Jenders og Henriksson med hunden Diezel.
LETER: Lørdag kveld var mellom 15 og 20 frivillige ute og lette etter savnede Eirin Mikkelsen (43) i Landskrona. – Vi begynte ved 16-tiden, og kommer til å fortsette utover kvelden. Håpet er selvsagt å å finne henne og at familien hennes skal få fred, sier Per Henriksson. Fra venstre Magnus Andersson, Sandra Jenders og Henriksson med hunden Diezel.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? SISTE LIVSTEGN: Eirin Mikkelsens onkel fikk denne SMSen fra niesen julaften, noen timer før siste kjente vitneobser­vasjon av henne.
FOTO: SKJERMDUMP SISTE LIVSTEGN: Eirin Mikkelsens onkel fikk denne SMSen fra niesen julaften, noen timer før siste kjente vitneobser­vasjon av henne.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SAVNET: Eirin Mikkelsen (43) fra Bergen er savnet i Sverige.
FOTO: PRIVAT SAVNET: Eirin Mikkelsen (43) fra Bergen er savnet i Sverige.
 ??  ?? Katarina Rusin
Katarina Rusin
 ??  ??
 ??  ?? BEKYMRET: Terje Mikkelsen er onkelen til Eirin Mikkelsen. Han er bekymret for hva som kan ha skjedd med henne.
BEKYMRET: Terje Mikkelsen er onkelen til Eirin Mikkelsen. Han er bekymret for hva som kan ha skjedd med henne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway