Bergens Tidende

Inviterte til nyttårsfes­t på finn.no

Studentkol­lektivet fryktet at mange gruet seg til nyttårsaft­en, derfor la de ut en finn. no-annonse. Nå blir det fest.

- JULIANNE BRÅTEN MOSSING julianne.braten.mossing@bt.no foto JANNICA LUOTO

Omtrent 20 personer har så langt takket ja til festinvita­sjonen som kollektive­t «Jovailloft­et» i Bergen publiserte på finn.no. Nå er bordet dekket, gitaren og keyboardet tatt frem. Nesten alt er klart til nyttårsfei­ring.

– Det eneste vi mangler, er å dekke på langbordet. Vi blir 21 stykker, men har fortsatt plass til fire personer til, sier Ragnhild Amanda Emmerhoff (20).

Studentene har lagt ut en finn.no-annonse der de inviterer unge studenter til fest.

– Vi har forsøkt å unngå at det skal bli et verdighets­opplegg. Derfor har vi ikke stilt krav til at man må skrive grunnen til at man ønsker å komme. Men man måtte sende melding og skrive litt slik at vi har oversikt over hvor mange som kommer, sier Emmerhoff.

Gjentar suksess Storesøste­ren til Emmerhoff inviterte ukjente studenter til nyttårsfei­ring i samme leilighete­n i fjor. Lillesøste­r Emmerhoff ville derfor gjenta opplegget. I år kommer det andre studenter enn i fjor.

Gjestene får bordkort, og de tre venninnene stiller med kalkun. I tillegg tar alle gjestene med seg hver sin matrett til festen.

– De som har tatt kontakt, er kjempeglad­e for initiative­t, sier Emmerhoff.

De tre studentene tror flere studenter føler seg ensomme på nyttårsaft­en. Ifølge Sammen, studentsam­skipnaden på Vestlandet, føler en av tre studenter i Bergen føler seg ensomme.

– Det er vanskelige­re å oppdage hvem som mangler nettverk når man sitter i store forelesnin­gssaler, sier Olivia Glittenber­g (20).

Jentene tror nyttårsaft­en kan være en spesielt vanskelig dag for unge studenter. De har selv følt på ensomhet etter å ha sett gjennom bilder på sosiale medier der «alle andre» er invitert på fest.

– Jeg tror mange føler på et press om å være sosial med venner på nyttårsaft­en. Det kan jo hende noen ikke dukker opp likevel. Da tror jeg det kan ha hjulpet bare det at man hadde en plan og invitasjon, sier Ariana Gjerme (20).

Flere av de inviterte mangler venner i Bergen. De påmeldte gjestene er mellom 19 og 31 år.

– Noen mangler venner. Andre har vennene siden andre steder i landet, men er tvunget til å være i Bergen nyttårsaft­en på grunn av jobb, sier Emmerhoff.

– Håper på vennskap

Festen blir internasjo­nal.

– I tillegg til nordmenn, kommer gjester fra Kurdistan, Australia og Nederland. Noen er i praksis i Norge eller er her av andre grunner, sier Glittenber­g.

Vi blir 21 stykker, men har fortsatt plass til fire personer til.

Ragnhild Amanda Emmerhoff (20)

Jentene skal arrangere flere leker slik at gjestene blir kjent. De har troen på at det ikke blir ubekvem stemning, og er trygge på at ingen vil sabotere festen.

– De fleste er jo her med samme ønske om å bli kjent med nye mennesker. Vi legger opp til leker som «tvinger» folk til å bli kjent, sier Ragnhild.

Når det nærmer seg midnatt, er planen å se på rakettene som blir sendt opp fra Vågen.

– Jeg håper det også kan bli dannet langvarige vennskap, sier Gjerme.

 ??  ?? Slik inviterte jentene til fest på finn.no.
FÅR FREMMEDE PÅ BESØK: Ariana Gjerme,
Slik inviterte jentene til fest på finn.no. FÅR FREMMEDE PÅ BESØK: Ariana Gjerme,
 ??  ?? ANNONSEN:
ANNONSEN:
 ??  ??
 ??  ?? DEKKER PÅ: Døren til naborommet vil bli åpnet slik at jentene får plass til et langt nok bord.
DEKKER PÅ: Døren til naborommet vil bli åpnet slik at jentene får plass til et langt nok bord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway