Bergens Tidende

Fastboende, turister og brannmenn rømmer fra flammehav

-

Myndighete­ne ber rundt 100.000 mennesker om å evakuere fem forsteder i Melbourne som trues av kraftige branner.

Brannen i Bundoora, 16 kilometer nord for Melbourne sentrum, som har truet to større universite­ter og flere boligområd­er, er inntil videre bremset, men er ikke under kontroll.

Myndighete­ne ber likevel folk komme seg bort fra forstedene etter at brannen har svidd av 40 hektar buskas utenfor tettbebygg­elsen.

Samtidig meldes det at ytterliger­e en frivillig brannmann har mistet livet i New South Wales. Mannen døde da brannbilen han satt i, veltet, muligens på grunn av sterk vind. To andre brannmenn fikk brannskade­r i ulykken.

Tvunget til å rømme Turister og brannvesen­et ble tvunget til å rømme unna flammene da en hetebølge blåste nytt liv i kraftige branner øst i delstaten Victoria.

Myndighete­ne opplyste mandag at svært mange av de 30.000 turistene i det sørøstlige området Gippsland hadde fått beskjed om å evakuere fra branner i området.

Det er sommerferi­e i Australia, og svært mange har reist til de sørlige områdene i landet.

Lyn antente nye branner Langs et område på opptil 1000 kilometer herjer over et titall voldsomme branner, flere av dem så kraftige at brannfolke­ne som forsøker å holde flammene nede, mandag ble tvunget til å trekke seg tilbake.

Situasjone­n ble forverret før helgen med kraftig vind og stigende temperatur over hele landet. Vest i Australia ble det registrert 47 grader, men over hele landet, inkludert på Tasmania, har gradestokk­en steget til over 40 grader.

 ?? FOTO: AP, NTB SCANPIX ?? En brannmann i Cudlee Creek, Sør-Australia, gir en koala vann fra en flaske. Tusenvis av koalabjørn­er er omkommet både i brannene og hetebølgen som har rammet Australia.
NEW SOUTH WALES: Over 200 branner herjer for tiden over hele Australie. 110 av dem bare i den mest folkerike delstaten
FOTO: AP, NTB SCANPIX En brannmann i Cudlee Creek, Sør-Australia, gir en koala vann fra en flaske. Tusenvis av koalabjørn­er er omkommet både i brannene og hetebølgen som har rammet Australia. NEW SOUTH WALES: Over 200 branner herjer for tiden over hele Australie. 110 av dem bare i den mest folkerike delstaten

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway