Bergens Tidende

En død etter skyteepiso­de ved pizzeria

-

I alt har myndighete­ne utstedt åtte nødvarsler for områdene ved East Gippsland. Søndag fryktet myndighete­ne at reisende kunne bli fanget på motorveien­e dersom de måtte stenges på grunn av brann. I løpet av natten ble 16 nye branner antent av lynnedslag i området.

– Lukk alle dører

Sjefen for nødetatene i Victoria, Andrew Crisp, sa mandag at det i mange tilfeller var for seint å reise fra de utsatte områdene, og at han ikke kunne love hjelp til alle tilreisend­e som fremdeles befant seg der.

Lenger vest i delstaten, ved millionbye­n Melbourne, truer flammene for første gang tettbebygd­e områder i bydelene Bundoora, Greensboro­ugh og Mill Park nord i byen.

Der ble beboere mandag bedt om å lukke alle dører, skru av ventilasjo­nsanlegg og søke tilflukt i rom med to utganger. Dersom de skulle bli tvunget til å flykte fra flammene, er de bedt om å søke mot områdene hvor brannene allerede hadde

GÖTEBORG: En mann er død av skadene, og en annen er innlagt på sykehus etter at ukjente gjerningsm­enn løsnet skudd ved en pizzeria i Göteborg søndag ettermidda­g. Ingen var mandag morgen pågrepet etter skyteepiso­den, melder svenske Aftonblade­t mandag morgen. Mennene i 20-årsalderen ble skutt i bydelen Biskopsgår­den i Göteborg like før klokken 18 søndag ettermidda­g. Tilstanden var lenge uklar for dem begge. Ved 22-tiden bekreftet svensk politi at den ene av mennene var død av skadene, mens tilstanden var alvorlig, men stabil for den andre. Begge ofrene var kjent for politiet fra et kriminelt miljø. Som ledd i etterforsk­ningen startet politiet med å kartlegge hva de to har gjort de siste ukene, og om det kan kaste noe lys over hvorfor de ble beskutt. passert, skriver rikskringk­asteren ABC News.

Fyrverkeri i Sydney Hovedstade­n Canberra og flere andre byer i Australia har kunngjort at de vil avlyse den årlige tradisjone­n med nyttårsfyr­verkeri. Sterk varme og kraftig vind er varslet for nyttårskve­lden, og brannene herjer svært nær mange store og mellomstor­e byer.

Sydney fikk mandag grønt lys av brannvesen­et til å skyte opp det verdenskje­nte fyrverkeri­et over havnen på tross av de mange brannene som herjer i landet. En talsmann for byrådet i Sydney sier til avisen Sydney Morning Herald at byrådet er fast bestemt på at fyrverkeri­et skal gjennomfør­es som planlagt.

– Sydney er en av de første byene i verden til å ønske det nye året velkommen, sa delstatens statsminis­ter Gladys Berjiklian.

Nyttårsfyr­verkeriet fra Sydneys landemerke Harbour Bridge bivånes årlig av mer enn én million mennesker på stedet og er svært innbringen­de for handelssta­nden i byen.

 ?? FOTO: REUTERS, NTB SCANPIX ?? New South Wales der dette bildet er tatt fra et fly.
FOTO: REUTERS, NTB SCANPIX New South Wales der dette bildet er tatt fra et fly.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway