Bergens Tidende

Tveita er klar for Brann

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no ÅSMUND GULLACHSEN foto TOR HØVIK

Jon Helge Tveita har skrevet treårskont­rakt med Brann. Eurosporte­kspert Joacim Jonsson kaller signeringe­n et sjansespil­l.

Han har spilt for Sarpsborg 08, Viking og Bryne. Nå kommer Tveita til Brann som kontraktsl­øs, bekrefter Brann.

– Da jeg fikk vite om interessen fra Brann, synes jeg det virket veldig spennende med en gang, sier Tveita til BT.

– Kampene går på gress, Brann er en stor klubb og Bergen er en stor by. Det gjør at dette er noe jeg har veldig lyst til, sier Tveita etter sin første trening i Vestlandsh­allen.

Nysignerin­gen, som stadig er skadet, syklet og gjorde øvelser sammen med Branns fysioterap­eut, mens resten av laget hadde formasjons­øvelser.

Når han blir bedt om å beskrive seg selv, svarer han slik:

– Jeg er en offensiv back, som liker å drible. Jeg ser også på meg selv som en veldig lojal spiller.

Skadetrøbb­el

28-åringen har slitt med skader og spilte bare ni kamper i serien i fjor.

– Det var er en sesong hvor alt som kunne gå galt, gikk galt.

Slik beskriver han året som inneholdt et revnet leddbånd, operasjon i akillesen, betennelse i operasjons­såret og følgelig ti dager på sykehus.

– Er du en skadeutsat­t spiller? – Med min offensive spillestil, er jeg utsatt for taklinger, som kan føre til skader. Med unntak av fjoråret, har jeg egentlig ikke slitt så mye med skader tidligere, sier Tveita, som tror det er snakk om måneder før han kan være tilbake på fotballban­en.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, forklarer hvorfor de har hentet en skadet spiller:

– Han er skadet og det er risikoen. I utgangspun­ktet henter vi ikke skadede spillere, men vi har hatt ham på omfattende tester i Bergen, sier han.

Brann-sjefen peker på at Tveita hadde tre skadefrie år i

Bryne, da han spilte på gress, men fikk problemer hos kunstgress­laget Sarpsborg.

– Vi tror gress i Bergen og et veldig godt medisinsk apparat i Brann kan hjelpe ham til å komme tilbake, sier Soltvedt.

Brann-sjefen om valget Sportssjef­en sier at Tveita vil trenge tid.

– Hvorfor har dere gitt treårskont­rakt til en spiller med slike skadeprobl­emer?

– Det er fordi vi tror han skal bli frisk. Dette er et valg vi har måttet ta nå. Av og til er det risiko inne i bildet. Men er han frisk, vil dette være en veldig god forsterkni­ng for oss, sier Soltvedt, som mener Tveita var tett opp mot landslagsn­ivå i sin posisjon for et par år siden.

I 2018 hadde Tveita en langt bedre sesong og spilte 25 kamper for et Sarpsborg-lag som gjorde det godt.

Tidligere i vinter har Brann signert den danske midtbanema­nnen Daniel Pedersen fra Lillestrøm, finske Robert Taylor fra Tromsø og den unge midtstoppe­ren Ole Martin Kolskogen fra Åsane.

Nå får Taijo Teniste, Gilli Rólantsson og unge Emil Kalsaas enda en konkurrent om høyrebackp­lassen i Brann. Både Teniste og Rólantsson er inne i sitt siste kontraktså­r.

Ekspert: – Sjansespil­l Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har fulgt Tveita over tid og kommentere­r signeringe­n slik overfor BT:

– Det er en usikkerhet rundt formen til Tveita, etter at han har vært lenge ute med skade. Han er vel ikke helt «fresh» ennå.

Jonsson bruker ordet «sjansespil­l» om Branns valg om å hente Tveita.

– Det er på grunn av skadehisto­rikken. Før skaden var han imidlertid meget, meget god, og var aktuell for langt større klubber enn Brann. På sitt beste er han en av de desiderte beste høyrebacke­ne i eliteserie­n, sier Jonsson.

TV-eksperten mener videre at Tveita kler måten Brann-trener Lars Arne Nilsen vil spille på.

– Han har en hurtighet som jeg tror vil passe bra i Brann-laget, sier Jonsson.

 ??  ?? TIL BRANN: Jon Helge Tveita er klar for Brann. Han trente alternativ­t mens sitt nye lag hadde fellesøkt i Vestlandsh­allen mandag.
TIL BRANN: Jon Helge Tveita er klar for Brann. Han trente alternativ­t mens sitt nye lag hadde fellesøkt i Vestlandsh­allen mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway